Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Як собака прийшов до людини

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

У давнину собака був диким і жив в лісі. Вдень-то все було добре, а ось вночі собака відчував себе неспокійно. Трохи який шерех, собака схоплюється і давай гавкати!

Набридло їй жити одному. Вирішив собака знайти собі сильного друга і поселитися поряд з ним - удвох-то все не так страшно.

Зустріла вона якось оленя. "Який же олень великий, сильний, які у нього могутні роги! - подумав собака.- Добре б мені з ним подружитися".

І собака сказав оленеві про своє бажання.

- Що ж, давай жити разом, - відповів олень.- Тільки дивися, ночами не шуми!

Погодився собака на цю умову, а вночі почула якийсь шерех та як загавкає!

- Ні, собака, не можна нам з тобою жити разом, - забурчав олень.- Я на ніч ховаюся де поспокійніше, безпечне містечко шукаю, а ти гавкати надумав! Всі тепер знають, де я ночами таюся. Шукай собі іншого приятеля.

Гаразд, надумав собака з буйволом подружитися.

- Як би мені хотілося жити поряд з тобою, - сказала вона буйволові.

- Що ж, будь ласка! - ліниво вирішив буйвол.

Наступила ніч, заснули собака і буйвол. Раптом в лісі щось як гукне! Прокинувся собака, злякався і давай гавкати в темноту.

Удосвіта буйвол питає:

- Чого це ти вночі розгавкалася?

- Сама не знаю, - відповідає собака.- Такий мене страх охопив! Зараз-то думаю: хіба є на світі хто-небудь сильніший за тебе?!

- У лісі багато звірій сильніше за мене, - відмітив буйвол.- Тигр, наприклад. Він якраз ночами в лісі полює. Почув би тигр твій гавкіт і убив би нас обох. Раз ти така неспокійний такий, шукай собі іншого приятеля.

Вирішив собака тигра відшукати - з ним-то напевно нічого буде боятися.

Дозволи тигр жити собаці жити поряд з ним.

Зрадів собака - тепер і він ночами спатиме спокійно.
Цілу ніч собака прислухалась, а як тільки почула шерхіт одразу загавкала не весь ліс

Рано вранці розбудив тигр собаку.

- Ти чого вночі розшумілася? - грізно запитав він.

- Пане, я гавкав, щоб всі знали, що тут опочиваєш ти, лісовий владика, - відповів собака.

- Так-то воно так , - погодився тигр. Та мені не хотілось би щоб слони дізнались де моя домівка. Як взнає якийсь слон то негайно затопче мене на смерть. Та і тебе заразом. Ступай ти краще до слонів, шукай у них домівки!

Пішов собака до слонів. Слони були величезні і сильні. Зрадів собака: нарешті знайшла справжніх покровителів. Від веселості їй захотілося тут же загавкати, але вона вчасно спохопилася. Потім підійшла до слонів і попросила дозволу поселитися разом з ними. Слони не стали заперечувати, і собака влаштувався поряд.

Наступила ніч. Собака знову розгавкався почувши якийсь шорох. Вранці слони сказали їй:

- Люб'язна сусідка, навіщо ти налякала нас вночі своїм гавкотом? З тобою, мабуть, клопоту не оберешся. Ми, слони, народ мирний і спокійний, не любимо шуму. Та і лев, дивишся, по твоєму гавкоту знайде наше стадо, а у адже нас слоненята маленькі. Йди від нас і шукай собі інших сусідів! А краще всього тобі б поселитися поряд з левом. Він як-не-як цар звірій.

Відправився собака до лева, і він дозволив їй жити поряд його.

"Лев - цар звірів, він-то нікого не боїться, - повеселів собака, - з ним я можу гавкати скільки захочу". І собака подався зі своїм клопотом до лева.

Прийшла ніч, і історія повторилась.
Прокинувся лев і заричав:

- Ти чого тут розшумілася? Чому спати заважаєш?

- Владика чотириногих, я гавкаю від радості. Славлю тебе, найсильнішого і безстрашнішого! З тобою поряд і я нічого не боюся!

- Так, я владика чотириногих, це правда, - сказав лев. - Але в світі є істота, якої і я остерігаюся. Це ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Як собака прийшов до людини txt скачати, читати Як собака прийшов до людини jar скачати, читати Як собака прийшов до людини fb2 скачати, читати Як собака прийшов до людини epub скачати, читати Як собака прийшов до людини doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено