Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Як майкл скотт до риму ходив

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Ось вам ще одна історія про Майкла Скотта, знаменитого чарівника, який прославився своїми чудесами; того самого, що розколов навпіл Ейлдонськіє гори. По старовинному звичаю, прийнятому серед освічених і благочестивих людей Шотландії, щороку до Риму до тата римському відправляли посланника, щоб той дізнався у його святейшества, на яке точне число падає перший день масниці.

Людям було дуже важливо знати точний день, тому що від цього залежало, коли справляти решту всіх церковних свят в році. Відразу після масниці йшов великий пост, а через сім тижнів наступала паска. І так далі, одне свято за іншим протягом всіх дванадцяти місяців.

Трапилося одного разу, що ця честь йти до Риму припала на долю Майкла Скотта. А оскільки він в цей час був дуже зайнятий, то абсолютно забув, яка свята справа йому доручили, і протягнув з своєю подорожжю до самого сретенья, тобто до останнього свята перед масленой.

Не можна було втрачати ні секунди. Якби кому-небудь з простих смертних запропонували зробити подорож до Риму і назад за такий нікчемний термін, він би відповів, що тільки божевільний на це погодиться, а він ще при повному розумі. Але для Майкла Скотта це було сущою дрібницею.

Він встав раніше і відправився на зелений лужок, де паслися чарівні скакуни, - в лобі у кожного горіла біла зірка, а величезні очі їх блищало чистіше золото.

- З якою швидкістю ти можеш мчатися? - запитав Майкл Скотт у першого скакуна на зеленому лужку.

- Із швидкістю вітру!

- Не підійде, - сказав Майкл і поставив те ж питання другому скакунові.

- Швидше за вітер! - відповів той.

- Для мене це повільно! - сказав Майкл.

- А я лікую як березневий вихор! - сказав третій скакун.

- Дуже поволі! - сказав Майкл і підійшов до останнього скакуна.- Ну, а ти швидко бігаєш? - запитав він його.

- Швидше, ніж хороша дівчина міняє коханих! - відповів скакун.

- Ось це мені підходить! - зрадів Майкл і без зайвих слів схопився на коня, і вони відправилися до Риму.

Вони летіли як на крилах через сушу і моря. Цок-цок, цок-цок, тільки іскри летіли з-під копит - по білих гребенях хвиль, по сніжних вершинам гір, по зелених горбах. Цок-цок, цок-цок! Швидше за час! І ось вже сірі скелі і бурхливі моря залишилися позаду, і Майкл Скотт на золотих крилах раннього ранку опустився на площу перед палацом тата в Римі.

Не барившись Майкл передав тату звісточку, що якийсь шотландець чекає його біля дверей, і тато римський тут же прийняв його в своєму приймальному залі.

- Я посланець вірних тобі шотландців, які просили дізнатися, поки що не минуло сретенье, коли в цей рік почнеться масниця, - сказав йому Майкл.

- Ти запізніло прийшов, - сказав тато.- Тепер тобі ніяк не встигнути повернутися до Шотландії до того, як пройде сретенье.

- Про, у мене ще сила-силенна часу, - заперечив Майкл.- Всього кілька хвилин тому я був в моїй рідній Шотландії. І ось я тут. Отже, і назад повернуся так само швидко.

- ! - вигукнув тато римський.- Ніколи не повірю! Чим ти це доведеш?

Тут Майкл і протягни тату свій берет, який він зняв з шанування до його святейшеству.

- Бачите сніг на нім? - говорить він.- Це сніг з шотландських гір, де ще коштує зима.

- Тоді це просто диво! - вигукнув тато.- І хоча я не вірю в чудеса, я все-таки дам тобі відповідь на питання, за яким ти сюди прийшов. Масниця завжди починається в перший понеділок першого місячного місяця по весні.

Майкл був просто в захопленні від такої відповіді. Раніше посланці приносили з Риму тільки одну відповідь: масниця в цей рік почнеться точно в такий-т...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Як майкл скотт до риму ходив txt скачати, читати Як майкл скотт до риму ходив jar скачати, читати Як майкл скотт до риму ходив fb2 скачати, читати Як майкл скотт до риму ходив epub скачати, читати Як майкл скотт до риму ходив doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено