Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Як кіт ходив з лисом чоботи купувати.

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Як кіт ходив з лисом чоботи купувати.

Як кіт ходив з лисом чоботи купувати Українська народна казка Ось засумував раз кіт, що підходить зима, а чобіт-то й немає. Зібрався він до міста, йде купувати чоботи собі й дружині. Пройшов чималу частину дороги, зустрівся з лисом. Лис йому й каже: - Куди це ви, пане Котовський, йдете?
Як кіт ходив з лисом чоботи купувати
Українська народна казка
Ось засумував раз кіт, що підходить зима, а чобіт-то й немає. Зібрався він до міста, йде купувати чоботи собі й дружині. Пройшов чималу частину дороги, зустрівся з лисом. Лис йому й каже:
- Куди це ви, пане Котовський, йдете?
Кіт відповідає:
- Іду в місто собі й дружині чоботи купувати, а то ось підходить зима, босому ходити холодно. А лис каже:
- Тут є хороший швець Дзига, йди і купиш собі чоботи.
Йде лис попереду, а кіт слідом за ним, і завів лис кота в гущавину. А кіт дурний, не знає, що живуть лиси в хащах, він-то сільський, в лісі йому бувати не доводиться. Тільки опинилися вони в гущавині, а лис і каже котові:
- Давай гроші, а не то тобі смерть!
А кіт каже:
- Змилуйся, вже я куплю чоботи і тобі, і дружині, і дітям, тільки відпусти ти мене звідси живим.
Змовились і йдуть удвох до міста чоботи купувати. Підійшли вже до міста, а лис йде крадькома, говорить котові, що в саме-то місто йти йому боязко. А кіт все кличе лиса в місто. Зайшли вони в одну вузьку вулицю, і залишив кіт лиса біля хвіртки, а сам пішов подивитися, чи є готові чоботи. Побачили люди лиса на доріжці - оточили його, зловили, хвіст відірвали та ще й побили.
Вирвався лис і додому побіг, вже не став і чобіт чекати.
Повернувся кіт, а лиса не застав, тільки купка людей на цьому місці.
Пішов кіт у крамницю, купив собі й дружині чоботи і покликав з собою пса Бриська, щоб той додому його проводив, щоб лис його не вбив.
А лис вийшов проти кота з дружиною і двома старшими синами, щоб убити кота за те, що довелося додому без хвоста повернутися. Побачив кіт лиса і каже Бриську:
- Ось він мене вже чекає!
Відповідає Брисько:
- Не бійся, постій, ось я з ним зараз привітаюсь.
Підходять вони один до одного ближче: як накинувся пес на лиса і розірвав його, а старший синок став лиса захищати, пес і його вбив, а інші втекли.
Зібрався Брисько додому повертатися, а кіт за добру допомогу запросив його до себе в гості.
І жив собі з того часу кіт вільно і безтурботно. А лиси, якщо зустрінуться де, бувало, в лісі з Бриськом, то вже його побоювалися. А котик з тих пір більше з віроломним лисом ніколи не зустрічався....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Як кіт ходив з лисом чоботи купувати. txt скачати, читати Як кіт ходив з лисом чоботи купувати. jar скачати, читати Як кіт ходив з лисом чоботи купувати. fb2 скачати, читати Як кіт ходив з лисом чоботи купувати. epub скачати, читати Як кіт ходив з лисом чоботи купувати. doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено