Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Водичка допомогла

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Зібралися двоє молодих. Але жінка попалася така язиката, що чоловікові й не снилося. Коли чоловік скаже слово, а вона йому оберне десять. Розпочнеться у них свада, а потім і бійка. І так у них велося кожний день. Одного разу прийшла до них у гості мати чоловікова. Він розказав їй усе, як вони сважаються і б'ються. Стара пішла до свахи і поскаржилася:

— Свахо, твоя донька недобре робить, бо стає з чоловіком у сваду, а він за то б'є її, і життя в них не буде.

І радяться свахи, що робити. Вирішили повести дочку до лікаря перевірити, чи вона не дурна. Лікар перевірив і сказав, що вона розумна, і питає:

— У чому справа? Ви мені, жінко, розкажіть, чому ви такі побиті?

А вона як розкричиться:

— Я побита, але й він побитий. Він мене б'є, а я його.

— А за що ви б'єтеся? У вас, жінко, може, язик довгий?

— Пан дохтор дивився, у мене язик не довгий, лиш дуже люблю сважатися, кричати. Коли чоловік своїм язиком скаже слово, а я своїм — десять. Він мене руками перемагає, а я його — язиком. Біда лиш у тому, що він мене сильніше б'є, ніж я його. Прошу вас, пане дохтор, допоможіть, щоб і я прийшла в силу, щоб і я здужала його бити.

— Я вам можу помогти,— каже лікар.— Ліки є, але вони коштують сто корун. Тільки ліки такі, що не аби ви були сильніші, а такі, аби вас чоловік не бив.

Узяв лікар пляшку, пішов у другу кімнату, напустив звичайної, чистої води, повернувся й говорить:

— Як прийде чоловік і почне кричати, а ви зразу водички в рот з цієї пляшки. Давайте йому їсти, все робіть, що треба, але воду тримайте в роті.

Прийшла жінка ввечері додому, порядкує в хаті, наварила вечерю і чекає чоловіка. Незабаром прийшов з роботи чоловік, миє руки і щось розкричався. Не встиг він іще сісти за стіл, як жінка взяла водички в рот і зразу вечерю кладе на стіл. Чоловік просить то се, то те. Вона подає, але речі від неї не є, мовчить. Чоловік роздівся, ліг спати. Вона теж лягла коло нього і каже йому:

— Видиш, найшла я собі лік. Хоча й заплатила сто корун, та не шкодую, бо вже нараз вижу, що ліки добрі, допомагають мені. Дотепер я кожного вечора була бита, а зараз уже пройшов вечір і я не бита.

Встають вони рано. Чоловік їй говорить, що треба зробити за день, а вона вже би й сварилася. Але здогадалася й бігом за пляшкою, взяла водички в рот і мовчить. Чоловік видить, що вона нічого не відповідає, плюнув і пішов на роботу.

Так це тяглося довгий час, доки жінка відвикла сваритися. І водичка їй допомогла, бо потім ні разу не була бита. Коли засвербить її язик і хоче звести на сварку, вона зразу бере водички в рот, і ні пари з уст. Вона не кричить, і чоловік не б'є. І відтоді стали вони жити в мирі і злагоді....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Водичка допомогла txt скачати, читати Водичка допомогла jar скачати, читати Водичка допомогла fb2 скачати, читати Водичка допомогла epub скачати, читати Водичка допомогла doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено