Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Вишневий кіт

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

На самому початку 80-х років минулого століття господар знаменитого Музея цікавинок Ф.Т.Барнем сидів в своїй нью-йоркській конторі і раптом почув легкий стукіт у вхідні двері. Він крикнув:

— Увійдіть!

Двері відкрилися, і на порозі перед містером Бар-постав з'явився класичний янкі. Він сів на стілець, перехилив склянку хмільного напою і втупився з усмішкою на Ф.Т.

— Ви будете Ф.Т. Барнем? — почав янкі.

— Вгадали з першого разу, — відгукнувся господар музею.

— Ну так от, — сказав нежданий гість, — чув, є у вас напоказ виставка небувалих тварин? Але можу побитися об заставу, такого звіра, як у мене, на фермі в Коннектікуті, тут у вас немає!

Містер Барнем, людина обережна, захотів, щоб відвідувач надав своїм словам які-небудь докази.

— Не могли б ви мені точніше описати цю дивовижну тварину? — запитав він.

— Можу і точніше. Що ви, наприклад, скажете про красеня кота, га?

— Кіт? Що в цьому такого незвичайного? Дев'ять тисяч нью-йоркців можуть показати вам кота.

— Е-е-е, мій кіт небувалого вишневого кольору.

Містера Барнема це зацікавило.

— Ну, у такому разі у вас дійсно є дещо, за що публіка платитиме гроші, — недбало відмітив він. — Скільки ж ви хочете за вашого вишневого кота?

— Це ви вже самі призначте ціну, містер Барнем. Але врахуйте, моя дружина дуже прив'язана до цієї тварюки, вона за так її не віддасть.

— Кіт є кіт, — сказав містер Барнем. — Багато він не коштує.

— Багато не багато, а я вам ось що скажу: ви заплатите мені три сотні доларів, коли я доставлю його вам до Нью-Йорку.

— По руках, — погодився Ф.Т.

Через тиждень в музей Ф.Т. прибув закований ящик. До ящика був пришпилений рахунок на триста доларів «за одного вишневого кота, як домовлено». Містер Барнем сплатив рахунок і розкрив ящик. Звір, що сидів в нім, був поза сумнівом котом, але. таких самих котів можна було зустріти на будь-якій вулиці Нью-Йорка. Він був синяво-чорним.

Містер Барнем негайно послав на ферму телеграму:

«Ви що, смієтеся наді мною, приславши чорного кота замість вишневого?»

Але тут же надійшла відповідь:

«Дорогий містер Барнем, ви що, ніколи не бачили чорної вишні? У нас в Коннектікуті такі на кожному кроці ростуть». Мусив містер Барнем визнати, що пошився в дурні. Ця кумедна історія облетіла все місто, і як не дивно послугувала містеру Барнему чудовою рекламою його музею цікавинок...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Вишневий кіт txt скачати, читати Вишневий кіт jar скачати, читати Вишневий кіт fb2 скачати, читати Вишневий кіт epub скачати, читати Вишневий кіт doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено