Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Веселий горобець

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

З вітки на вітку, з даху на землю - скік. - Чик-чирик! Чик-чирик! - З ранку до вечора пурхає горобець. Веселий, невгомонний. Все йому, малому, ніпочому. Там зернятко клюне, тут черв'ячка знайде. Так і живе.

Сиділа на дереві ворона стара. Чорна, похмура, важлива. Подивилася одним оком на горобця і позаздрила веселому. Сяде - спурхне, сяде - спурхне. 'Чик-чирик! Чик-чирик!' Нестерпний горобець!

- Горобець, горобець, - питає ворона, - як живешь-поживаєшь? Чим харч собі здобуваєш?

Горобець і хвилинки посидіти на місці не може.

- Та ось очерету головки гризу, - відповідає на льоту горобець.

- А якщо скібку в лапу вженеш, тоді як? Вмирати доведеться?

- Для чого ж вмирати відразу? Поскребу, поскребу нігтиками і витягну.

- А якщо кров піде, що робити будеш?

- Водою зап'ю, промию, зупиню кров.

- Ну, а якщо ноги у воді промочиш, замерзнеш, простудишся, хворіти ноги стануть?

- Чик-чирик, чик-чирик! Вогонь розведу, ноги зігрію - знову здоровий буду.

- А раптом пожежа трапиться? Тоді що?

- Крилами махати буду, загашу вогонь.

- А крила обпалиш, тоді як?

- До лікаря полікую, вилікує мене лікар. Не угамовується ворона:

- А якщо лікаря не буде? Тоді як поведешся?

- Чик-чирик! Чик-чирик! Там, дивишся, зернятко підвернеться, там черв'ячок в рот потрапить, там для гніздечка затишне місце знайдеться, ласкаве сонечко пригріє, вітерець погладить. Ось і без доктора вилікуюся, жити залишуся!

Сказав так горобець, спурхнув - і був такий. А ворона стара настовбурчилася, очі прикрила, по сторонах дзьобом незадоволено водить.

Хороше життя, чудова! Жити треба не сумуючи. Стійким будь, бадьорим будь, веселим будь!...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Веселий горобець txt скачати, читати Веселий горобець jar скачати, читати Веселий горобець fb2 скачати, читати Веселий горобець epub скачати, читати Веселий горобець doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено