Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Вдала торгівля

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Погнав раз селянин на ринок свою корову і продав її за сім талерів. По дорозі назад довелося йому проходити мимо ставка, раптом чує - здалека кричать жаби: Ква, ква!

"Так, - сказав він про себе. Ні, я виручив сім, а не два".

Підійшов він до ставка і крикнув їм:

-Эй, дурні тварюки! Ви що, хіба рахувати? Сім талерів, а не два.

Але жаби залишилися при своєму: Ква, ква!

-Ну, якщо ви мені не вірите, я можу вам злічити. Він дістав з кишені гроші і відлічив сім талерів, по двадцять чотири гріш в кожному. Але жаби не звернули увагу і кричали: Ква, ква!

-Эх,- крикнув зовсім роздосадований селянин, - ви що, краще за мене знаєте? Ну, так самі і рахуйте.- І кинув їм всі гроші у воду.

Став він на березі і чекає, поки вони кінчать рахувати і повернуть йому талери назад; але жаби все кричали: Ква, ква! - а гроші назад не повертали.

Прочекав селянин довго, поки не наступив вечір і йому треба було додому повертатися. Він вилаяв жаб і крикнув:

-Эй ви, скрекотухи, великоголові та витрішкуваті! Роти-то у вас великі, ви так кричите, що вас послухати - вуха заболят, а семи талерів злічити все-таки не зуміли. Ви думаєте, я стоятиму і чекатиму, поки ви закінчите?

І він пішов, а жаби продовжували кричати йому услід: Ква, ква!

І він повернувся додому зовсім сердитий. А незабаром він виростив собі з теляти нову корову і розрахував, що якщо продасть її вдало, то виручить стільки, скільки коштували б дві корови разом. Ось прийшов він в місто, а до міських комірів збіглася ціла зграя собак, і була попереду всіх найбільша собацюра. Вона підбігла до нього, понюхала і загавкала: Гав, гав!

Ось гавкає вона і гавкає, а селянин їй і говорить:

-Я так розумію ти кажеш "дай, мовляв, дай!" А мені що тоді залишиться, якщо я тобі віддам?

А собака все йому у відповідь: Гав, гав!

-Ты сама всього мабуть не з'їси, а для своїх товаришів просиш?

Гав, гав! - відповідає собака.

-Ну, якщо ти на цьому наполягаєш, то я тобі корову залишу: я знаю тебе добре, мені відомо, у кого ти служиш. Так от що скажу я тобі: через три дні я повинен отримати свої гроші, а не те погано тобі доведеться. Ти можеш принести їх мені додому.

Привязав він корову до стовпа і повернувся додому. А собаки гуртом ту корову роздерли!

Пройшли три дні, і подумав селянин: "Нині увечері гроші будуть у мене в кишені" - і залишився цим дуже задоволений. Але ніхто не збирався до нього приходити і віддавати гроші.

-Ни на кого не можна тепер покластись, - сказав він і, втративши терпіння, відправився нарешті в місто до м'ясника - вимагати свої гроші.

М'ясник подумав, що той жартує, але селянин сказав:

-Нет, без жартів, я хочу отримати свої гроші. Хіба великий собака не приносив вам додому недавно цілої корови?

Розсердився тут м'ясник, схопив мітлу і вигнав селянина з дому.

-Чекай,- сказав селянин, - є ще правда на світі! - І пішов в королівський замок, і став просити, щоб його вислухали.

Привели його до короля, а сидів король разом з своєю дочкою і питає, яка біда з ним трапилася?

-Ох,- сказав селянин, - жаби і собаки відняли у мене моє добро, а м'ясник розплатився зі мною палицею.- І розповів детально все, як було.

Почала тут королева голосно сміятися, і сказав король селянинові:

-В цій справі я тобі нічим допомогти не можу, але за це ти повинен отримати дочку мою в дружини: вона зроду ще жодного разу не засміялася і я обіцяв видати її заміж за той, хто її розсмішить. Таке твоє щастя.

-О-о,- відповів селянин, - та на що вона мені здалася: у мене є удома дружина, і та мені цілком вистачи...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Вдала торгівля txt скачати, читати Вдала торгівля jar скачати, читати Вдала торгівля fb2 скачати, читати Вдала торгівля epub скачати, читати Вдала торгівля doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено