Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Троє братів з хвостами

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Говорять, в одного андріамбахуаки було три дочки й всі три не погоджувалися виходити заміж за хова, а хотіли, щоб їхніми чоловіками обов'язково були андріана, як вони самі. Троє братів із хвостами почули, що три сестри не хочуть виходити заміж за хова, і прийшли до них свататися. Вони нарядилися в багаті одяги й накинули поверх розкішні ламби, так що хвостів зовсім не було видно. Брати з'явилися до андріамбахуаке й сказали, що прийшли з далеких країв просити його дочок вийти за них заміж. Дівчини погодилися; їх спокусили гарні вбрання й сподобалося - так вони самі сказали,- що три наречені між собою рідні, як вони.
Сестри рушили в дорогу, щоб іти за чоловіками туди, де був їхній будинок; з ними пішов раб, якого кликали Ібітріка. Брати жили дуже далеко, у печері під більшими скелями. Добравшись до скель, вони сказали сестрам:
- От наш будинок. Ви сидите тут, а ми підемо пошукаємо їжу для нас усіх.
Повернувшись, вони принесли багато меду й жирних вугрів. Вони їли всі разом, і всі наїлися досита. У трьох братів був намір: вони хотіли відгодувати жінок і раба Ібітріку, а коли ті стануть товст і жирними, з'їсти їх. Щодня вони йшли на полювання й верталися з багатим видобутком. От, нарешті, жінки стали товстими й жирними. Один раз увечері троє братів із хвостами, нудячись із нетерпіння, влізли на скелі й, поки дочки андріамбахуаки спали, стали танцювати. Вони танцювали, били себе хвостами й співали таку пісню:
Юнаки із ближніх місць хотіли на них женитися, вони сказали "ні". Злі захотіли на них женитися, вони сказали "так". А хто ми? Ми звірі.
Але раб Ібітріка не спав. Він чув пісню трьох братів і ранком сказав трьом жінкам:
- Ваші чоловіки співають уночі дивні пісні. Настав вечір; брати знову стали хльостати себе хвостами й співати, як минулою ніччю. Ібітріка розбудив трьох сестер, щоб вони послухали пісню своїх чоловіків. Сестри довідалися, що вийшли заміж за звірів, і страшно злякалися. Наступного дня, дочекавшись, коли брати, як звичайно, підуть на полювання, жінки відрубали від трьох бананових дерев три цурки, прикрили їхніми циновками, поклали на те місце, де вони завжди спали, і втекли.
У цей самий день троє братів із хвостами вирішили після полювання з'їсти дружин. Вони прийшли додому й сказали:
- Тепер наші дружини товст і жирні; геть як міцно сплять, давайте з'їмо їх.
Один відразу вчепився в тіло під циновкою; він відкусив великий шматок і зачудувався: кров не тече, м'ясо несмачний і тверде - навіть зуб зламався. Інші теж кинулися до циновок, щоб схопити своїх дружин, і отут усі побачили, що перед ними цурки, нарубані з бананових дерев. Тоді брати відправилися шукати втікачок до андріамбахуаке, їхнього батька.
Жінки повернулися додому цілі і неушкоджені, але не пішли відразу до себе. Вони влізли на дерева біля колодязя й сховалися. Рабиня андріамбахуаки прийшла за водою, побачила в колодязі відбиття однієї із сестер і сказала:
- Я занадто гарна, щоб бути рабинею.
З досади вона навіть глечик розбила. Сестри засміялися; рабиня підняла очі й побачила, що вони ховаються на деревах. Вона із всіх ніг побігла до хатини андріамбахуаки.
- Твої дочки повернулися! - кричала вона.- Вони сховалися на деревах біля колодязя!
Андріамбахуака скликав рабів; він наказав убити безліч биків і розкласти туші одну за іншою від хатини до колодязя. Сестри повернулися додому, не торкнувшись ногами землі.
Жінки розповіли андріамбахуаке, як вони помітили, що їхні чоловіки зовсім не люди, а звірі. У цю саму хвилину з'явилися троє братів із хвостами. ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Троє братів з хвостами txt скачати, читати Троє братів з хвостами jar скачати, читати Троє братів з хвостами fb2 скачати, читати Троє братів з хвостами epub скачати, читати Троє братів з хвостами doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено