Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Срібний дзвоник

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Якось один пастушок гнав своє стадо прекрасною зеленою долиною. Він дуже втомився і зупинився відпочити у поросшего густою травою пагорба. І ось тут-то, прямо під ногами, побачив маленького срібного дзвоника.

Пастушок підняв його і легенький потряс. Дзвоник задзвенів. Пастушок ніколи не чув нічого приємнішого – ніби срібний дощик, навіть ще приємніше. Але найдивовижніше у всьому цьому було те, що хоча у пастушка боліли натерті ноги, хоча він сильно втомився – тепер раптом відчув себе так, ніби на світі і зовсім немає втоми.

“Та цей дзвоник – просто скарб!” – сказав Півник. І назвонівшись уволю, заховав його в кишеню.

Цей чарівний дзвоник належав одному з гномів, що жили в цій долині під пагорбом. Вони якраз танцювали на лужку, коли пастух проходив мимо із стадом, але, побачивши його тут же втекли і сховалися. А у кожного гнома був на капелюсі ось такий срібний дзвоник. Останній гном, тікаючи, зачепився капелюхом за кущ, і дзвоник відірвався. Це була жахлива втрата – адже гноми як ви, напевно, знаєте, засинають тільки під срібний дзвін. Ось і наш гном без дзвоника ніяк не міг заснути і скоро абсолютно змучився від безсоння Звичайно, він все б віддав, щоб повернути дзвоник який пастушок сунув собі в кишеню.

Гном шукав його довго, приймаючи самого різного вигляду. То він ставав мурашкою і оглядав кожну травичку. То собакою, намагаючись знайти свою пропажу по запаху. То маленькою дівчинкою, що йде по стежині і у кожного стрічного питає, чи не бачив хто дзвоника. Але пастушок так і не попався йому назустріч – він перегнав стадо через горби у пошуках кращих пасовищ.

Бідний гном все худнув, бліднув і жахливо страждав від безсоння. Нарешті ось що йому прийшло в голову. А раптом це ворона або галка зірвала дзвоник з його капелюха? Ці птахи люблять красти все блискуче. І він теж перетворився на пташку – зовсім маленьку, - і пустився літати всюди у пошуках свого дзвоника. Але так і не зміг його знайти.

Одного разу увечері, літаючи то тут, то там, він і сам не відмітив, як перелетів через горби. І тут же наткнувся на пастушка. Той ліниво лежав на траві. Поряд лежав його пес. А вівці бродили навколо, і дзвіночки побрязкували у них на шиях. Тут пташка подумала про свою втрату і сумно заспівала пісеньку:

“Овечки, овечки, пропав мій дзвоник! Якщо він у вас, – ви просто багачі!”

Пастушок це почув. “Ей, пташка! – крикнув він. – Не бачиш – сонце вже заходить. Пора спати, а не співати. Так, а чому це мої овечки такі багаті? Правда, дзвіночки у них є, але вони ж з простого металу і можуть тільки побрязкувати. А ось у мене і справді є такий, який варто послухати!” Ох, як радісно заспівала пташка! Вона тут же відлетіла в кущі там зняла своє вбрання з пір'я і перетворилася на стареньку в блакитному пальті і червоній шалі.

Пастушок все дзвонив в дзвоник, дивуючись із слів пташки. І тут до нього підійшла незнайома старенька.

Вона ледве йшла йшла шкутильгаючи.

“Зовсім ноги стали старі і хворі, – поскаржилася вона пастушку. – А що ти тут робиш? – запитала його старенька. – Ох, що у тебе за дивний дзвоник! У житті не бачила такої краси. Слухай, милий, в кишені у мене шестипенсовик. А удома внучок, якому треба щось подарувати, – у нього завтра день народження. Чи не продаси мені цей дивний дзвоник – тоді мені не треба буде більше трудіть свої старі ноги, шукати йому подарунок”.

“Ні матінко, - сказав пастушок, - дзвоник не продається. Такого, напевно, і на світі більше немає. Я подзвоню – і овечки збігаються на дзвін, де б не знаходилися. А який у нього ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Срібний дзвоник txt скачати, читати Срібний дзвоник jar скачати, читати Срібний дзвоник fb2 скачати, читати Срібний дзвоник epub скачати, читати Срібний дзвоник doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено