Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Сон ведмедя

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жив колись у лісі старий ведмідь. Наступила зима, все покрилося снігом, птахи, звіри поховалися в свої нори. Ведмедеві їсти нічого, хоч помирай з голоду. Голодній курці сниться просо, а ведмедеві приснилося м'ясо, і він початків уві сні їв його, прицмокуючи.
Прокинувся ведмідь від свого ж чавкання і пішов, шукати м'ясо, що приснилося. Довго він йшов, через гори, через поділи і дійшов нарешті до якоїсь гори.
На схилі гори вівчар пас стадо. Один з козлів, ватажок стада, підійнявся на скелю трохи віддалік від вівчаря і общипував колючий чагарник. Раптом козел посковзнувся на камені і стрімголов полетів вниз. А під скелею стояв голодний ведмідь, який перегородив козлові дорогу.
- Ага, братик козел, – вигукнув ведмідь, – от і сон в руку. Зараз я тебе з'їм, та так, що навіть не вмітиш. Подумав було козел втекти, але зрозумів, що не зможе –ведмідь, загородив дорогу.
- Батечко ведмідь, – сказав спокійно хитрий козел, – мене і так коли-небудь з'їдять. Краще навіть, якщо ти з'їси мене, - ти справедливий звір: вірю, що перед тим, як з'їсти, виконаєш моє прохання.
- Яка ж твоє прохання, братик козел? – запитав ведмідь.
- Батечко ведмідь, адже ти знаєш, що у мене хороший голос, – говорить козел. – Так дозволь мені перед смертю заспівати.
Ведмідь погодився. А козел-ватажок зазвичай беканням своїм попереджав стадо про небезпеку. Вівчарі, ледве зачувши козлине “б-б-е”, розуміли, що в стадо забрався ворог. Ось і почав козел бекати. Вівчарі схопили дубини, кликнули собак і кинулися на голос. Настигнув вівчар саме вчасно. Почав він бити дубиною ведмедя, а собаки вчепилися в клишоногого. З ревом кинувся бігти ведмідь, ледве ноги поніс.
Сховався ведмідь в хащі, зачаївся. Зажили болячки, і знову дав про себе знати голод. Пішов він знову шукати м'яса. Йшов він, йшов і зустрів двох чорних баранів. Бачать барани, що втекти їм не вдасться, ввічливо поклонилися ведмедеві і говорять:
- Як поживаєш, батечко ведмідь?
- Яке життя, – відповідає ведмідь, – тиждень макової росинки в роті не було, вмираю з голоду.
Добре ось вас зустрів. З'їм я вас обох і відразу веселіше стане.
Переглянулися барани і зрозуміли один одного без зайвих слів.
- Батечко ведмідь, з'їж спочатку мене, – говорить один баран.
- Ні, мене спершу, – говорить інший. Бачить ведмідь, що справа затягується і запропонував:
- Давайте домовимося так – розійдіться в різні боки, розбіжитеся і буцніть один одного, у кого ріг зламається, того я з'їм першого. А баранам тільки це і треба було. Розійшлися вони і встали з двох боків від ведмедя.
Розбіглися і буцнули ведмедя, та так, що він без пам'яті впав. Поки ведмідь опам'ятовувався, баранів і слід простигнув.
Прокинувся ведмідь і, бурчачи, рушив далі. Зустрів він на вузькій стежинці між двох круч коня. Ведмідь зрадів: “Як добре. Краще з'їсти одного коня, чим козла або двох баранів. Наїмся вволю”. Перегородив ведмідь дорогу коню. Тому бігти нікуди, але кінь знав, як ведмідь дурний.
- Братик ведмідь, – говорить кінь, – у мене до тебе прохання – не їж мене спереду, пройди назад, а я, щоб тебе не утрудняти, протягну копито тобі прямо в рот. І тобі добре, і я не побачу, як ти мене їсти будеш.
Ведмідь, не почувши ніякої каверзи в словах коня, пройшов назад, роззявив лягти, а кінь як брикне ведмедя – той всі зуби і проковтнув. Впав ведмідь, а кінь поскакав собі.
Опам'ятався ведмідь і сумний рушив далі. Зустрів по шляху лиса. Бачить лис, що ведмідь ледве живий, і питає:
- Батечко ведмідь, що це з тобою примикало? Ведмідь розповів лисицю про те, що всьому...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Сон ведмедя txt скачати, читати Сон ведмедя jar скачати, читати Сон ведмедя fb2 скачати, читати Сон ведмедя epub скачати, читати Сон ведмедя doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено