Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Щаслива соломинка

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

В далеку старовину жив один бідний юнак. За що він не брався, у всьому терпів невдачу. Пішов він помолитися богині Каннон у той її храм, що знаходиться в селищі Хасе провінції Ямато. З ранку до вечора і з вечора до самого ранку просив він богиню: “Допоможи мені, змилуйся наді мною, пошли мені щастя в житті!” Багато ночей пробув він у храмі, але богиня жодного разу не з'явилась йому уві сні й не явила жодного знаку. Та юнак не йшов геть. Закінчилась у нього їжа, витратились усі гроші. Примітили ченці, що він нічого не їсть, і почали поміж себе радитись:
– Недобра слава про нас піде, якщо ми дамо людині померти на наших очах. І храм буде осоромлено. Почали вони годувати юнака. Так пройшло ще кілька днів. Одного разу на світанку юнак Раптом побачив бажаний сон-видіння. З глибини святилища вийшла сама богиня і мовила йому:
– Чи довго ти будеш вперто докучати мені невідступними проханнями? Всі ви, люди, однакові: просите собі готове легке щастя не за заслугами. Ти багато грішив в своєму попередньому житті, за це й потерпаєш. Марні всі твої моління. Але мені жаль тебе. Одне, найменше щастя я все ж маю право тобі надати. Упустиш його, нарікай на себе. Запам'ятай: перша річ, що тобі попаде в руки, коли ти вийдеш зранку з храму, це й буде твоє щастя. Іншого не буде.
Прокинувся юнак і стрімголов кинувся з храму. Не терпиться йому здобути своє щастя. Але в запалі спіткнувся він об камінь біля брами і впав обличчям у пил. Піднявся юнак з землі й раптом бачить, що випадково захопив у руку соломинку. Так от він, дар богині Каннон! Стисло серце в юнака, але він був впертий і соломинку все ж таки не покинув. Подумав юнак, поміркував і пішов до столиці. День стояв весняний, теплий. Звідкіль не візьмись, прилетів джміль, в'ється над головою юнака. Щоб хоч якось розвіяти своє горе, спіймав він джмеля й прив'язав травичкою до соломинки. Гудить і б'ється джміль, а юнак з соломинкою в руках йде собі далі. Раптом зустрічається йому багатий візок, запряжений биком, а поряд з візком скачуть слуги на конях. Це їхала до храму знатна пані зі своїм маленьким синочком. Знудився хлопчик і виглянув з-за фіранок. Помітив він джмеля на соломинці й підняв галас.
– А-а, хочу он те, дайте, дайте, дайте! Тут один з кінних слуг підскочив до юнака і говорить:
– Нашому молодому панові сподобалась твоя соломинка. Чи не подаруєш ти її йому на забавку?
– Соломинка моя не проста, її послала мені в дар сама богиня Каннон,– відповідає юнак.– Але не можу я відмовити дитині. Візьміть її. Почула ці слова пані.
– Дякую тобі,– говорить.
– Але чим же я віддячу тобі? От хіба що у тебе, може, в горлі пересохло від пилу, так на, візьми. Загорнула вона в білий папірець три апельсини й подала юнакові.
“Що ж,– думає він,– для початку непогано. Багато часу не минуло, а вже одна-єдина соломинка перетворилася на три апельсини”. Пішов юнак далі дорогою, а сонце підіймається все вище й вище. Раптом бачить він: лежить край дороги молода жінка. Біля неї розгублено слуги метушаться:
– От же біда яка! Захотілось нашій пані пити, вкінець зімліла. Гей, подорожній! Чи нема тут де-небудь води?
– Як не бути, є і колодязь і потічок, але до нього ще далеко. Краще візьміть оці три апельсини, нехай ваша пані освіжиться… Може їй покращає. Видавили слуги сік з апельсинів і напоїли жінку. Отямилась вона й каже:
– Дуже дякую тобі. Якби не ти, напевно б я померла на великій дорозі. От візьми це як подяку. Невеликий дарунок, але іншого у мене нічого нема під рукою. Дістала вона з дорожнього вузла три зго...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Щаслива соломинка txt скачати, читати Щаслива соломинка jar скачати, читати Щаслива соломинка fb2 скачати, читати Щаслива соломинка epub скачати, читати Щаслива соломинка doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено