Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Семиколірний міст азамата

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

У дуже давні часи жив Улып-багатир. У нього було багато худоби, і жив він в повному достатку і достатку. Всякі біди і несчастя обходили його стороною.

Але одного разу хтось з богів, видно, розгнівався, гори Арамазі затряслися, загримів грім, заблискала блискавка, і полилися нескінченні потоки води. Гірські озера і річки вийшли з берегів, і потоки води спрямувалися в долини і почали заливати луги, на яких Улип пас свої стада. Такого ще ніколи не бувало, і Улип не знав, що робити, щоб врятувати свої стада. А луги з кожним днем затопляло все більше. Тоді Улип, при своїй багатирській силі, почав перекидати своїх корів, овець, коней на вищі, незатоплені місця.

Три дні і три ночі трудився Велетень, але худоби у нього було так багато, що до закінчення справи було ще далеко.

По сусідству з Улипом жив коваль-багатир Азамат. Вирішив Азамат допомогти своєму сусідові. За сім днів і ночей він скув візерунчастий семиколірний міст. Один кінець моста упирався в гори Арамазі, інший опускався на волжські луги.

Улип з своєю дружиною перегнав свої стада по цьому мосту на волжський берег. І як тільки всі стада перейшли через міст, він зник, став невидимий.

Тепер цей семиколірний міст можна бачити тільки в ясну погоду після дощу. От чому чуваші виникаючу після Дощу веселку називають Мостом Азамата.
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Семиколірний міст азамата txt скачати, читати Семиколірний міст азамата jar скачати, читати Семиколірний міст азамата fb2 скачати, читати Семиколірний міст азамата epub скачати, читати Семиколірний міст азамата doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено