Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Про що розповіли птиці

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Давно-давно це було. Жив в одному селі старий. Ходив він по горах, хмиз збирав та продавав його на базарі.
Як-то раз знайшов він у лісі червоний ковпак. Зрадів старий знахідку: хоч і дірявий ковпак, але ж у нього і такого не було.
"У пору він мені?" - Подумав старий і насунув його на голову. І що ж? Чув він до того тільки щебет і крики птахів, а тут раптом весь ліс наповнився суперечками і розмовами.
- Віддай мого черв'яка! Віддай мого черв'яка!
- Фіть, фіть, не віддам! Давай навпіл.
- Сова-то побачила мене і кричить: "Угу-угу!"
- А ти що?
- А я ні гу-гу. Так і врятувався.
- Діти мої, діти, голубяточкі, давайте я вас приголублю.
Он на тій гілці сваряться, а на цій йде дружна бесіда. І раптом:
- Р-розбій! Розбій! Тримай злодія! Кар-р! Кар-р!
Старий навіть у бік шарахнув від переляку! Збила гілка ковпак у нього з голови, і відразу стихли мови, знову задзвенів незрозумілий пташиний щебет. Підняв старий ковпак з землі, надів на голову, і знову почулися розмови і вгорі, на гілках, і внизу, в кущах. Зняв ковпак - знову пташиний щебет та шелест листя. Одягнув ковпак - знову розумні промови.
"Ось воно що! - Здогадався старий .- Не простий ковпак я знайшов, а чарівний: закликають його в народі ковпак" Чуйні вуха ". Хто його надіне, той навчиться розуміти мову птахів і звірів, квітів і дерев".
Пішов старий далі в ліс, присів відпочити під великим деревом і задрімав. Розбудив його каркання ворон.
Бачить він: сидять на гілці над самою головою два ворона і хрипко каркають.
"Про що це вони?" - Подумав старий. Надів він свій червоний ковпак і став слухати.
- Давно ми з тобою не зустрічалися, один Кангарасу, - говорить один ворон іншому .- Ти звідки шлях тримаєш?
- Був я на морському березі, але пропала там риба, нічим стало годуватися, ось я і прилетів сюди, - відповідає другий .- А ти де літав, брат?
- Біля села на рисових полях полював, та тільки нині на равликів неврожайний рік.
- Але скажи мені, що на світлі нового, небувалого?
- Каркнуть по правді - нічого. Ах так, згадав. Розкажу я тобі, що в наших краях сталося. Років шість тому, не збрехати б ... Так, точно, шість років тому будував один селянин комору. Стали настилати дах з дранки ...
Словом, стали дощечки одну до іншої прибиваються. І сталося так, що заповзла на дах змія, її ненароком і прибили цвяхом. Лежить змія Напівжива і не вмирає. Всі ці роки її годує вірна подруга. Приповзе до неї, і плачуть вони обидві, плачуть ... Зростає чуже горе над будинком, ніби чорна хмара.Захворіла від того його єдина дочка.
Жаль її! Якщо ніхто не здогадається підняти дошку і звільнити змію, то змія помре. В ту ж мить помре і дівчина. Багато разів літав я над дахом і каркав про це на все горло, та все марно! Ніхто мене не послухав.
Наговорилися ворони і розлетілися в різні боки.
Почув це старий і подумав: "Добре, що на мені чудовий ковпак! Треба швидше йти рятувати дівчину. Одягнусь я, мабуть, чародієм, а то й не повірять".
Сплів старий з соломи високу-високу шапку з гострим кінцем, обклеїли її строкатою папером і натягнув на голову. Ось приходить старий до будинку селянина і кричить біля воріт:
- Заклинач прийшов! Кому яка допомога потрібна, все на світі розгадати можу, що, від чого й чому сталося.
Покликав господар старого:
- Гей, віщуне, не стій біля воріт, зайди до мене в будинок, поворожити!
Зайшов старий у будинок, запитує:
- А що ти дізнатися хочеш? Може, є в тебе якесь заповітне бажання?
- Одне у мене є заповітне бажання: лиш би дочка одужала. Хворіє вона вже багато років. А яка хвороб...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Про що розповіли птиці txt скачати, читати Про що розповіли птиці jar скачати, читати Про що розповіли птиці fb2 скачати, читати Про що розповіли птиці epub скачати, читати Про що розповіли птиці doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено