Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Про довгий ніс

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Колись жили на світі два друга. Вони були дуже бідні, і жилося їм важко. Але вони у всьому, як брати, допомагали один одному і це скрашувало їм життя.

Одного разу друзі дізналися, що одному багачеві потрібні працівники жати у полі. Обидва негайно ж відправилися до багача. Багач пояснив їм, скільки вони повинні прибирати за день. Виявилось, багато, дуже багато. А плату багач обіцяв зовсім нікчемну. Засмутилися друзі, та робити нічого: довелося погодитися.

Прийшли друзі на полі, вибрали собі ділянку для роботи і взялися за справу. Довго вони працювали мовчки і дуже втомилися. Нарешті один сказав іншому:

- Знаєш, брат, не хочу я більше жати. Ти вже залишайся тут, а я краще піду.

- Що це ти надумав? Господар розсердиться, коли дізнається, що ти пішов.

- Адже та я ніколи більше не зустріну цього багача, і він нічого не зможе мені сказати, - відповів перший.

Він поклав свій серп на краю поля, попрощався з товаришем і відправився в шлях.

- Обов'язково повернуся за тобою, якщо мені пощастить!

І бідняк попрямував в ліс. Ліс був великим. Два дні бродив він по лісу, розглядав дерева, нюхав квіти, що росли на них.

І ось в кінці другого дня він підійшов до дивного дерева; воно не було схоже ні на одне з тих, що він бачив раніше. І запах у цього дерева був особливий: як тільки бідняк вдихнув аромат дивовижних квітів і листя, його ніс почав рости і вже через декілька митей став завдовжки в чотири лікті.

Побачив бідняк, що трапилося з його носом, зірвав з дерева одну вітку, один лист, відрізав шматочок кори і кореня і, захопивши все це, відправився далі. Тепер бідняк йшов насилу, тому що довгий ніс заважав йому при русі. Але, як і раніше, він оглядав і обнюхував всі дерева, що зустрічалися на його шляху.

І ось на сьомий день бідняк з довгим носом знову побачив незвичайне дерево. Як тільки він понюхав його, як довгий ніс зменшився до колишніх розмірів. Бідняк дуже зрадів і, захопивши лист, вітку, кору і корінь цього дерева, продовжував свій шлях. Незабаром він вийшов з лісу і побачив, що перед ним лежить незнайома країна.

На околиці головного міста самотньо стояла невелика хатина. Бідняк підійшов до цієї хатини і просився переночувати. Старенька господиня впустила його, і незабаром він дізнався, що старенька працює квіткаркою у дочки короля. Бідняк викликався допомогти старенькій. І коли вінок був готовий, він стовк в порошок листя, кору, корінці і вітку заповітного дерева, від запаху якого росте ніс, і посипав порошком вінок принцеси.

У призначений час старенька віднесла вінок дочки короля. А та увечері перед сном понюхала ці квіти. І тут же її ніс витягнувся і став завдовжки в чотири лікті. Принцеса прийшла в жах, побачивши, що відбулося з її носом. Негайно ж доповіли королеві. Король дуже здивувався і турбувався. Незабаром про те, що трапилося з принцесою, знала вся країна. У палац скликали найзнаменитіших лікарів, але ніхто з них не зміг допомогти принцесі. По всій країні гінці оголосили волю короля: хто зможе зцілити принцесу від невідомої хвороби, повинен з'явитися в палац; якщо королівську дочку вилікує жінка, вона отримає в дар що побажає; якщо ж принцесу вилікує чоловік, він стане її чоловіком.

Наказ короля дійшов і до маленької хатини, де жили старенька квіткарка і хлопець-бідняк. Зрадів хлопець і тут же оголосив глашатаям, що він зможе зцілити принцесу.

Гінці привели хлопцеві в палац, і король наказав йому відразу ж взятися за лікування принцеси. Тоді хлопець дав їй понюхати листя, кору, корінь і вітку того дерева, під яким в...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Про довгий ніс txt скачати, читати Про довгий ніс jar скачати, читати Про довгий ніс fb2 скачати, читати Про довгий ніс epub скачати, читати Про довгий ніс doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено