Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Принц-черепаха

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

У давнину жила в одному селі бідна стара вдова. Вона дуже любила дітей, але не було у неї ні дочки-помічниці, ні сина-опори...

Одного разу вдова пішла до річки викупатися і по дорозі знайшла маленьке красиве яєчко. Узяла вона те яєчко, віднесла додому і поклала під поличкою, на якій стояв горщик з водою.

Не пройшло багато часу, як з яйця вилупилася красива черепашка. Старенька дуже зраділа: хай, думає, живе у мене замість сина.

А як раз у той час король, що правив країною, вирішив завести в своєму палаці двох птахів - золоту і срібну, що водилися тільки в Країні Драконовій. Порадився з своїми міністрами король і повелів оголосити всюди під барабанний бій: якщо знайдеться людина, яка зуміє добути двох птахів, - золоту і срібну, то, якщо опиниться він чоловіком, отримає такі дари, яких сам побажає, а якщо жінкою, стане королевою південного палацу.

Як почув цю звістку прийомний син-черепашка вдови, то сказав:

- Матінка, адже я можу добути тих птахів, про яких кричав глашатай. Піди в палац і розкажи про те королеві.

- Синочок! - відповідала стара черепашці. - Адже король хороший, доки все робиться, як він хоче. А трохи що йому не сподобається - і дня голови не зносиш. Не для тебе це справа. І мені з тобою розлучатися немає бажання!

Але син відповідав вдові сміливо і упевнено:

- Не турбуйся, матінка! Йди в палац і не бійся - все буде добре. Я все зроблю, як треба.

Довелося старенькій пересилити свій страх і відправитися в палац, раз вже син так її прохав. Але тільки, коли вона підійшла до самого палацу, їй знову стало страшно за сина. Не зважилася вона з'явитися перед королем - постояла біля входу і повернулася додому.

Прийшла додому, розповіла, як все вийшло, а син знову прохає:

- Та не бійся ти нічого, матінка! Покладися на мене! Я все зроблю добре. Йди знову, поклонися королеві!

Сім разів ходила старенька в палац, але все не наважувалася з'явитися перед королем. Нарешті королеві доповіли, що якась жінка весь час приходить до палацу, але увійти не наважується, і він наказав своїм радникам привести її.

- Говори сміливо, з чим прийшла! - велів король.

- Воля твоя, государ! - відповідала старенька. - Хочеш - вели страчувати, хочеш - помилуй. Синок у мене є. Та тільки він не те щоб людина, а черепашка мала. Береться доставити тих птахів - золоту і срібну, яких шукає великий король. Дуже вже він прохав мене сказати про те королеві, ось я і з'явилася перед королівські очі, хоч і не вирішувалася довго.

- Добре, жінка, - сказав король. - Якщо твій син зможе виконати моє бажання, я нагороджу його, як обіцяв, такими дарами, які він сам побажає. Але хай він відправляється в шлях негайно!

Старенька повернулася від короля і розповіла про все синові.

- Добре, матінка, - сказав той. - Візьми корзину і поклади мене в неї. Потім віднеси корзину на узлісся лісу і залиш в кущах. А коли через сім днів ти прийдеш до цих кущів, то побачиш мене з двома птахами. Так і додому віднесеш.

Зробила старенька все, як син покарав, горювала, що залишає сина одного, і із сльозами на очах відправилася додому.

Як тільки вона пішла, її приймальний син негайно ж скинув з себе черепашачий панцир і перетворився на прекрасного принца. Тут же він відправився прямо в Країну Драконів. Завдяки чарівній силі, якою він володів, принц досяг Країни всього за один день і одну ніч.

Таємно проник він в палац, в спокої самої королеви драконів. Тільки королева побачила прекрасного принца, вона в ту ж мить закохалась у нього і заховала у себе від драконів.

А вночі принц...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Принц-черепаха txt скачати, читати Принц-черепаха jar скачати, читати Принц-черепаха fb2 скачати, читати Принц-черепаха epub скачати, читати Принц-черепаха doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено