Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Порада нормеришхо

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жив один старий, звали його Нормеришхо. Двері його дому завжди були відкриті для гостей, і вона рідко була порожня.
Одного разу в гості до нього прийшов високий і статний хлопець. Він поговорив з господарем, а потім встав і почав важливо проходжуватися, притримуючи рукоятку кинджала.
Здивувався господар.
- Що, Нетшауко, тебе турбує? – запитав він гостивши.
- Я хотів би зустрітися з чоловіком, з яким міг би помірятися силою і випробувати свого коня. Я думаю, на світі немає людини, яка здолала б мене, – відповів гість.
- Ти молодий і дурний, не знаєш життя і людей і тому говориш такі слова, – сказав старий. – Я в молодості був таким, як ти. Але один джигіт примусив мене переконатися, що це не так. Тобі ще не зустрілася така людина, і ти думаєш, що сильніше за тебе немає на світі. Я – старий, але і я міг би помірятися з тобою силою. Але я не стану цього робити – краще розповім тобі, як проучили мене.
Нас було декілька вершників, і ми билися з ворожим військом. Бились ми безстрашно. Я був в самій гущавині битви, мені не хотілося, щоб люди сказали, що Нормеришхо був осторонь. Коли бій був у розпалі, наші вороги виставили проти нас незвичайного воїна – справжнього велетня. Йому вдалося обійти мене, і я опинився у нього немов в лещатах. Він тримав мене так міцно, що я не міг навіть поворушитися. Він повів мене прямо до предводителя війська.
- Не ганьби мене, краще відразу убий, – попросив я його.
А той навіть не удостоїв мене відповіддю – мовчки вів до шатра предводителя. Коли до шатра залишилося не більше ста кроків, позаду мене пролунав постріл, і я відчув, що мене ніхто не тримає.
Я озирнувся і побачив, що велетень убитий і з гуркотом повалився з коня. Той, хто стріляв в нього, сидів на білому коні і був одягнений в білий одяг. Він швидко сховався із виду, але я вирішив неодмінно знайти свого рятівника.
Тричі я ударив батогом свого коня і помчав за ним. Я скакав щосили, але не міг нагнати його. Я став так сильно хльостати батогом свого коня, що вершник почув звук мого батога. Він озирнувся і сказав:
- Нормеришхо, ти так само дурний, як і великий! Ти погнався за мною на уранішній зорі і можеш гнатися, поки не сяде сонце, але все одно тобі не наздогнати мене. Ти хочеш дізнатися, хто я, з якого двору вийшов і з якого я роду, але тобі цього ніколи не дізнатися!
Тут я зрозумів, що це не джигіт, по голосу здогадався, що це була жінка.
Старий закінчив розповідь і пильно подивився на Нетшауко.
- От так, мій хлопчик, було зі мною. Не шукай людей сильніше за тебе – таких багато. Зачепиш кого-небудь з таких, безславно загинеш.
- Ти, ти сказав правдиве слово! – відповідав молодий джигіт. – Тепер, мені ясно, те чим я хотів зайнятися, не більше як дитяча забаганка. Дякую за мудрість.
...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Порада нормеришхо txt скачати, читати Порада нормеришхо jar скачати, читати Порада нормеришхо fb2 скачати, читати Порада нормеришхо epub скачати, читати Порада нормеришхо doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено