Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Півень і павич

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

У далекі, сиві часи жили сусіди: півень і павич. Красивий і нарядний був півень. Золотисте його пір'я, сліпуче блищало, переливалося під сонячними променями. Всі птахи заздрили півню. Багато з них, сидячи на деревах, тужливо співали: чому вони не мають такого красивого одягу? Важливий і гордовитий був півень. Ні з ким він не розмовляв, окрім павича. Ходив він важливою ходою і так само поважно клював зернятка.

Півень дружив з павичем. Чи тому він був поблажливий до павича, що наряд того був бідний, чи тому він дружив з ним, що були близькими сусідами, - не знаю, але жили вони дружно.

Одного разу павич зібрався в далекі краї в гості. Сумний був павич, що одяг його дуже бідний. Із заздрістю він дивився на півня і думав: "Яким би я був щасливцем, якби мав таке вбрання, як у півня. Що у мене є? Окрім жалюгідного пір'я, нічого. Хіба я можу з'явитися в чужому краю в такому убогому вигляді! Ні, мені соромно. Краще попрошу у півня одяг позичити. Невже він відмовить мені?"

І звернувся павич до півня з цим проханням, обіцяючи повернутися до наступного ранку.

Подумав півень і говорить:

- Що ж я робитиму, якщо ти завтра до світанку не з'явишся?

Павлин відповів:

- Якщо я не прийду до світанку, то ти кричи, на твій заклик я обов'язково з'явлюся. Але якщо мене не буде вранці, то кричи опівдні, а якщо і опівдні не з'явлюся, то кричи увечері. До вечора я буду обов’язково.

Повірив півень павичеві, зняв свій одяг наряд і віддав йому, а сам одягнувся в пір'я павича. Став павич найкрасивішим птахом. Радісний і гордий, він відправився в далекі краї.

Пройшов день. Пройшла ніч. Чекає півень павича. Але павича немає. Став турбуватися півень. Не витримав півень, закричав:

- Ку-ка-рі-ку!

І ще раз, ще раз, але павича немає. Засмутився півень. Чекає, коли настане полудень. Настав полудень. Знову кричить півень. Немає павича. Чекає вечора. Настав і вечір. Знову кричить півень, зве павича, але павича слід простиг.

Так і пропав павич, а разом з ним і красиве вбрання півня.

З тих пір півні щодня три рази - вранці, опівдні і увечері - звуть павича, який украв їх найкрасивіший у світі пташин одяг.
...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Півень і павич txt скачати, читати Півень і павич jar скачати, читати Півень і павич fb2 скачати, читати Півень і павич epub скачати, читати Півень і павич doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено