Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Неприсуджена нагорода

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Багато років тому жила вдова. Було в неї четверо дітей: три сини і дочка. Сини хороші собою, дочка ще краще. Красуні такі що за тисячу верст кругом не знайти. Хто хоч раз дівчину цю побачив - все життя красу її пам'ятав.

Міцно любили її, і матір і брати, дорожили нею більше життя свого, берегли її як зіницю ока.

Брати-мисливці, сильні і сміливі, пильні і швидкі, ніколи не поверталися додому без здобичі.

Зібралися одного разу брати-молодці в далеку полювання. Вирішили м'яса запас зробити, звірини набити, матері та сестрі хутро на зиму роздобути. Поїли, взяли з собою бараняче стегно, попрощалися з матір'ю і сестрою, пішли.

Залишилися мати з дочкою.

До вечора вийшла мати з кибитки. Поки стара займалася господарством, влетів страшний мангус і забрав красуню.

Увійшла мати, а кибитка порожня. Немає дочки. Шукала-шукала - не знайшла. Здогадалася мати, що сталося. Впала на землю, плаче.

Вранці повернулися брати з полювання, задоволені, веселі. Зустріла мати синів біля входу в кибитку. Як сказати про нещастя? Стара привіталася з ними, каже:

- Сини мої улюблені! Як і батько ваш, ви хоробрі, сильні і спритні, в доброті і в чесності йому не поступіться! Тільки й хороших людей нещастя осягнути може. Хочеться знати вашої матері, на що з вас кожен спроможний, якщо доведеться рідній людині допомогти!

Сказав старший син:

- На всьому світі немає такої речі, яку я відшукати б не зміг. Голку в степу і ту побачу, головку шпилькову на дні моря знайду, за кам'яною стіною в скрині, на сім'ю сім замків замкненому.

- А я одним пострілом на будь-якій висоті будь-яку птицю вбити можу, в дощову краплю під хмарою потраплю, однією стрілою на ходу десять зайців прикінчу, - сказав матері середній син.

Не відстав від братів і молодший син.

- Я, - каже, - своїми руками все зловити, втримати можу. Камінь з гори зловлю, скелю на льоту схоплю. Якби з неба величезна і важка гора звалилася, і ту б цілою зловив - грудочки землі не відпало б.

Обняла мати синів по черзі і зізналася їм у нещастя.

- Немає більше дочки у мене, сестри - у вас. Горе нам, сини мої! Шукайте швидше сестру вашу улюблену, вибачте мене, стару, що недогляділа за дочкою своєї єдиної.

Потрапляли у братів з рук додолу зброя і видобуток мисливська. Ні сестри ...

Першим сказав старший брат:

- Ну, нічого робити! Часу даремно втрачати нема чого. Попрощаємося з матір'ю і підемо по білому світу - сестру розшукувати.

Пішли.

Дня не пройшло, як розшукав старший брат хмару, в якому сховався мангус.

Націлився середній брат, натягнув тятиву, так що кінці лука разом зійшлися, пустив вгору стрілу. Прямо в серце Мангус встромилася, на смерть вразила зле чудовисько. Випустив мангус дівчину. Каменем білим сестра вниз звалилася. До землі три чверті кроку залишилося - підхопив сестру молодший брат, неушкодженою додолу поставив.

Чутка про те, як брати свою сестру з жахливої біди виручили, від самого Мангуса врятували, по всій землі їхній розійшлась.

Зібралися люди - вирішили присудити нагороду тому братові, хто її більше за всіх заслужив.

- Середнього нагородити - він дракона вбив, - каже один.

- Що ж, що вбив! Якби старший брат дракона не знайшов, так і стріляти середньому братові було б не в кого, - твердять інші.

- Молодший брат більше заслужив, - наполягають треті, - якби не він, розбилася б дівчина, не допомогли б ні старший, ні середній брати.

- Молодшому-то і ловити не довелося б, якби не старший і середній брати: дівчину мангус давно б вже зжер, а він все життя ш...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Неприсуджена нагорода txt скачати, читати Неприсуджена нагорода jar скачати, читати Неприсуджена нагорода fb2 скачати, читати Неприсуджена нагорода epub скачати, читати Неприсуджена нагорода doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено