Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Музика та дикі звірі

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Був один музика. Жінка вмерла, а він дуже сумував за жінкою і пішов з того смутку в ліс. Взяв торбу, а в торбу скрипку, хліба трохи і ходив по лісі щось зо два дні. Третього дня сумно йому стало та й каже:

— От заграю собі пісеньку, дам ся по лісі чути, може собі якого друга надибаю.

І музика як завів на цілий ліс, а вовк вилазить з-за дуба. Виліз та й каже:

— Чоловіче, навчи мене грати. А він каже:

— Навчу, але будеш мене слухати?

— Буду тебе вірно слухати так, як свого учителя.

— Ну, якже ж так, ходім.

Ідуть і здибають розколеного дуба. І каже чоловік:

— Аж тутки навчишся, небоже, грати. Вовк дуже зраді, що зараз буде уміти грати. А музика зробив клин, забив каменем у дуб і каже:

— Пхай ти лапищі в сю шпарку.

Вовк собі думає: «Добре він мені каже. Трохи розплеще лапу — і буду грати». І запхав собі.. Музика як ударив клин каменем, клин вискочив, так вовка за лапи і защемило... Як зачне вовк ревти, скакати. А музика засміявся і пішов далі, каже: — Скачи здоров! Будеш уміти грати і танцювати. Іде музика, і знов сумно йому стало на самоті, не видів і одного чоловіка ніде. Виймав скрипку з торбини. Як завів — на цілий ліс було чути. А з-під ліщини лізе лисиця та й каже до нього:

— Ото, голубчику, як ти файно граєш! Може і мене навчив би. І він каже:

— Навчу тебе, але маєш то слухати, що я тобі буду казати.

Каже лисиця:

— Так тя буду слухати звикле, як учителя. І вийняв він мотузку з кишені, пригнув, котра до грубої ліщини, і прив'язав її за лапу. Каже:

— Я тобі трохи зжилую пальці та будуть довші. І зв'язав, ліщину пустив, і лисиця повисла. Музика зареготався і пішов далі.

Іде знов лісом. Роздумав собі про свій дім, сумно йому стало, і каже:

— Ану, заграю я собі ще.

І заграв, завів на цілий ліс. Виходить з корча зайчик і каже:

— От, заграв! Відколи живу, не чувм, аби хто так грав, як ти.— І каже: — Коли ж би ти мене навчив хоч трішки так грати як ти?

А він каже:

— Навчу, лиш слухай мене.

— Буду добре слухати, як син тата свого. І він виймив з кишені довгий мотузок, прив'язав зайця за шию у корчі до деревинки і каже:

— Перебігни дванадцять раз довкола корча тай навчишся грати.

І зайчик так бідний запутався, що не міг і встати. А музика зареготався голосно і пішов додому.

Пішов до хати, а вовк відгризся і біжить, хоче його покарати за те, що його здурив. Біжить, надибає повішену лисицю на ліщині. Лисиця проситься:

— Відпутай мене, братчику, бо гину.

Він її спустив з ліщини, уже біжать обоє покарати того музику. Прибігають, надибають зайчика; также бідняка запутався і каже:

— Панове, розпутайте мене, бо як ще трохи побуду, то ся задушу.

Відпутали його, ідуть уже троє. І прийшли аж до хати. Уже ся смеркло, була темна ніч. Поприходили під хату, а музика уже спав. І зачали йому колядувати:

Ой вийди, вийди, музико, з хати, Будеш нас ще мудрувати.

Музика пробудив у сні, слухає — звірі кричать під хатою, а скрипка скочила з полиці і зачала сама грати дуже жалібним голосом. Відтоди щоночі приходили і не давали йому спати за ту кару. І небуло вітдоді йому ні сну ні спокою.
Так йому за те зло і треба....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Музика та дикі звірі txt скачати, читати Музика та дикі звірі jar скачати, читати Музика та дикі звірі fb2 скачати, читати Музика та дикі звірі epub скачати, читати Музика та дикі звірі doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено