Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Мавпи і божество дзідзо

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жила собі колись в одному селі дівчина на ім'я Окійо. Батько й мати не могли нею натішитися, бо такої лагідної, дбайливої та вродливої дочки ще не було на світі.
Одного весняного дня Окійо взяла коржиків, що їх напекла мати, і пішла в поле збирати свіжу приправу для страв.
Захопившись роботою, вона незчулась, як настав полудень. Знайшла дівчина гарненьку місцинку, сіла, вийняла коржики і взялася їсти. Та несподівано один коржик випав у неї з рук і закотився поблизу в нору.
Окійо побігла слідом за коржиком. Дивиться — навколо густа темрява. Шукала, шукала навпомацки — коржика не знайшла.
"Оце так диво!" — подумала дівчина і в ту ж мить побачила перед собою Дзідзо — божество, яке охороняє дітей і подорожніх.
Окійо злякалася, та коли прийшла до тями, склала руки докупи й сказала:
— Сюди щойно закотився мій коржик, і я метнулася за ним. Пробачте, що порушила ваш спокій.
А божество Дзідзо на те:
— Та нічого. А твій коржик такий смачненький! Хочеш, я тобі заплачу за нього грішми?
І божество обдарувало дівчину купою золотих монет. Окійо зраділа, красненько йому подякувала й поквапилася додому. Розповіла батькові й матері про свою пригоду, і вони, щоб віддячити небу, повісили перед божницею лампадку.
Та жила по сусідству з Окійо інша, заздрісна дівчина на ім'я Оден зі своєю ріднею. Дізналася вона про щасливу пригоду, що сталася з Окійо, і жадоба не дала їй всидіти вдома. Завітала вона до Окійо та й питає:
— Окійо, скажи мені, як ти розбагатіла? Хоч-не-хоч, довелося Окійо розповісти все, як було.
Оден так зраділа, що мало не вигукнула: "Невже це так просто?!" — і помчала додому. Мати напекла їй коржиків, й Оден подалася в поле.
Недовго збирала вона приправу для страв. Вийняла з хустки коржик і випустила з рук. Але він не покотився. Тоді Оден навмисне вкинула його в нору й сама полізла туди. Як і Окійо, вона незабаром побачила божество Дзідзо, а перед ним коржика.
— Дзідзо, візьми цього коржика, а мені дай грошей,— попросила Оден і шанобливо вклонилася.
— Якщо ти така жадібна, ось тобі! — І божество Дзідзо вдарило її мечем по плечу.— Вдаєш із себе ягнятко, а сама хитра, як лисиця! Забирай свого коржика і мерщій іди геть!
На цих словах божество Дзідзо зникло. Ледве зносячи біль, жадібна Оден поплентала додому.
А тим часом жадібні, як і їхня дочка, батько та мати ждуть не діждуться її, стоячи на воротах.
Удалині показалася Оден. Мати аж застрибала з радощів.
"Чого вона так поволі йде? Мабуть, чимало грошей несе",— подумала стара.
Та коли Оден підійшла ближче, мати побачила, що вона вся заюшена кров'ю.
— Що з тобою, донечко? — запитала мати, але Оден не почула, а через силу проказала:
— Мамо, тату... Зі мною сталося нещастя... На цих словах вона померла.

...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Мавпи і божество дзідзо txt скачати, читати Мавпи і божество дзідзо jar скачати, читати Мавпи і божество дзідзо fb2 скачати, читати Мавпи і божество дзідзо epub скачати, читати Мавпи і божество дзідзо doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено