Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Майстер мікаель скотт і відьма

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Був у Мастера Мікаеля знаного чарівника, один селянин, дружина якого була найсильнішою відьмою свого часу. Такі надзвичайні були її здібності, що народ в окрузі почав говорити, ніби в деяких витівках вона перевершувала Майстра. Мікаель не міг стерпіти таких пересудів, адже у подібних осіб сильні ревнощі між собою; і ось одного разу він відправився з своїми собаками нібито на полювання, а насправді маючи намір її провчити. Він знайшов жінку в полі одну, коли та прополювала льон, і доброзичливо попросив її показати що-небудь з її всесильного мистецтва.

Жінка ж розсердилася і стала заперечувати, що має яке-небудь надприродне уміння. Він став натискати на неї; вона ж різко зажадала залишити її у спокої, або буде у нього причина розкаюватися.

Потім вона вирвала жезл з його руки і нанесла йому цим жезлом три різкі удари. Миттєво він перетворився на зайця.

"Шу, Мікаель! Біжи або вмирай!" - закричала вона, сміючись, і нацькувала на нього його власних собак.

Зовсім вони його загнали, і йому довелося пливти по річці і сховатися в стічній канаві свого замку, де він знову повернув собі людську зовнішність. У люті від того, що його перемудрували, Мікаель задумав свою помсту.

Він послав свою людину у Фаулдшоп, де жила відьма, щоб узяти у позику хліба для своїх собак. Якби вона дала хліба, слузі слід було подякувати і піти; а якби відмовила, то він повинен був прикріпити над її дверими смужку, списану червоними буквами.

Слуга застав жінку з Фаулдшопа якраз коли вона пекла хліб. Вона прийняла його неприхильно і відмовилася дати хліби, стверджуючи, що їй не вистачає для прокорму власних женців. Тож слуга помістив смужку поверх прітолоки і повернувся до Майстра.

Чари відразу ж почали діяти.
Скинувши одяг, жінка стала танцювати навколо вогнища, наспівуючи:

Майстер Скотт прислав за хлібом малюка: Він від відьми не отримає лиш дулю!

Опівдні женці марно видивлялися господиню, що несе їм обід. Господар послав до неї на допомогу дівчину-служницю, але та не змогла повернутися. Нарешті, підозрюючи, що дружина його одержима яким-небудь з своїх припадків, він відіслав женців додому. Один за іншим вони заходили в господарський будинок, і як тільки хтось з них проходив під прітолокой, його охоплювало безумство.

Господар кинув збирати колоси пшениці, і, коли дістався до будинку, почув гуркіт і заглянув у вікно. Там були всі його люди: вони танцювали голяком навколо вогнища і виспівували з самим як там не є диким шаленством:

Майстер Скотт прислав за хлібом малюка:
Він від відьми не отримає лиш дулю!

Його дружину, напівмертву, волочили по кругу. Вона була в силах тільки час від часу вимовляти який-небудь склад з пісеньки на зразок повискування, але була, здавалося, настроєна продовжувати веселість далі.

Господар схопився на коня, помчав до Майстра і запитав, навіщо той зробив всіх його людей божевільними. Мікаель велів йому зняти смужку з прітолоки і спалити її; як тільки це було зроблено, люди опам'яталися.

Господиня, мало не вмерла за ніч.
А Мікаеля довів свою незрівнянність чарівництві і чародійництві.

Примітка.

Це одина з розповідей про "шотландського Мерліна", могутнього чародія на ім'я Мікаель Скотт....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Майстер мікаель скотт і відьма txt скачати, читати Майстер мікаель скотт і відьма jar скачати, читати Майстер мікаель скотт і відьма fb2 скачати, читати Майстер мікаель скотт і відьма epub скачати, читати Майстер мікаель скотт і відьма doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено