Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Лисиця та видра

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Одного зимового дня, коли від яскравого сонця, ніби посипане діамантами, все довкола виблискує в суворій урочистій морозній тиші, зустрілися випадково на засніженій стежині лисиця і видра.
— Здоровенька була, кумо видро! А я саме зібралася тебе провідати. Як добре, що я тебе зустріла.
— Моє шанування, кумо лисице! Що, якась важлива справа?
— Та не так щоб і важлива, але ти ж знаєш, що незабаром розпочнеться довга зимова ніч, я й подумала: добре було б запрошувати одне одного в гості, посидіти, приємно провести час у шановному товаристві, а не нудьгувати наодинці.
Відказує видра:
— А що, непогана думка! Тоді запрошую тебе спочатку до себе в гості. Завітай ввечері, посидимо, погомонимо, так цікаво і час збіжить.
Так і вирішили.
От іде видра на річку рибу ловити для вечері. Мороз надворі тріскучий! Але у видри тепла шубка, та й води не боїться. Впірнула видра в ополонку, зловила велику рибину, притягнула додому, наготувала смачних страв і розставила на столі.
Приходить ввечері лисиця. Сіли, їдять, розмовляють про те, про се. Так за розмовами та їжею і час збіг. Подякувала красно лисиця видрі та й каже:
— А тепер чекаю тебе до себе ввечері у гості.
І в доброму гуморі друзі розпрощалися.
Наступного дня видра все не могла дочекатися, коли наступить вечір. Дуже вже їй кортіло посмакувати лисиччиними стравами. Ось, нарешті, і вечір настав. Іде видра до лисиці в гості, поспішає та по дорозі все думає, які ж то у лисиці страви будуть: "Мабуть, якась лісова дичина, може, навіть зайчатина"
Приходить вона до лисиці:
— Добривечір, кумо лисице, а ось і я.
Одначе в лисиці жодним частуванням і не пахло, навіть не було натяку на те, щоб вона щось готувала. А сама лисиця стоїть, тримаючись за хатню підпору і дивиться у стелю.
— Кумо лисице, кумо лисице, що трапилося?
— Ой, кумо видро, вибачай, я й забула, що саме на сьогодні мене призначено черговою для спостереження за небом. Отож я повинна дивитися тільки догори. Мені так незручно перед тобою, так незручно. Знаєш що, приходь до мене завтра ввечері.
Наступного вечора знову поспішає видра до лисиці в гості. Входить до хатини, принюхується — знову жодними стравами й не пахне. Бачить, лисиця тримається за стовпчик хвіртки і дивиться донизу.
— Кумо лисице, що знову трапилося?:- стурбовано питає видра.
— Ой, кумо видро, на жаль, сьогодні мене призначено черговою для спостереження за землею, ось я й виконую це доручення, — не підіймаючи голови відказує лисиця.
— Вельми, вельми перепрошую, шановна кумо видро, але приходь вже до мене наступного вечора.
Знову видра повернулася додому голодна. "Що за дивні доручення у куми лисиці? розмірковує спантеличено видра. — Ніколи не чула про такі. Та що ж поробиш".
Проте та ж історія повторилася і наступного вечора. У видри вже терпець урвався. "Е-е-е, бачу я, що кума лисиця не збирається мене частувати" — зрозуміла видра і похнюпившись повернулася додому.
— Не ходитиму більше до капосної лисиці".
Та наступного дня лисиця несподівано з'явилася сама:
— Кумо видро, ти вдома? Сьогодні ввечері я хотіла б запросити тебе, але мені треба підготуватися. Ось хочу піти наловити риби, та, на жаль, не знаю як. Чи не розказала б ти мені, кумо, яким чином це треба робити?
— О, кумо лисице, це дуже просто. Треба лиш піти в такий морозний вечір, як оце зараз, на річку та хвоста до ополонки занурити. Сиди та чекай, а риба сама вчепиться.. От так і лови. Знай, лишень, сиди і встигай витягувати та додому доправляти.
— Оце й усього? То я зараз швиденько упора...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Лисиця та видра txt скачати, читати Лисиця та видра jar скачати, читати Лисиця та видра fb2 скачати, читати Лисиця та видра epub скачати, читати Лисиця та видра doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено