Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Козел та баран

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Був собі чоловік та жінка, мали вони козла й барана. “Ох, жінко,— каже чоловік,— проженемо ми цього барана і козла, а то вже вони у нас дурно хліб їдять... А вбирайсь, козел і баран, собі з богом, щоб ви не були у мене і в дворі”. Пошили вони собі торбу та й пішли.
Ідуть та й ідуть. Посеред поля лежить вовча голова. От, баран дужий, та не сміливий; а козел сміливий, та не дужий. “Бери, баране, голову, бо ти дужий”.— “Ох, бери ти, козле, бо ти сміливий”. Узяли вдвох і вкинули в торбу. Ідуть та ідуть; коли горить вогонь. “Ходімо й ми туди, там переночуємо, щоб нас вовки не з'їли”. Приходять туди, аж то вовки кашу варять. “А, здорові, молодці!” — “А, драстуйте, братці, драстуйте!.. Ще каша не кипить, м'ясо буде з вас...” Ох, там баран уже злякавсь, а козел давно уже злякавсь. Козел і одумавсь: “А подай, лишень, баране, отую вовчую голову”.

От баран і приніс. “Та не цю, а подай більшу”,— каже козел. Баран знов цупить ту ж саму. “Та подай ще більшу”. Ох, тут уже вовки злякались. Стали вони думати-гадати, як би відціля удрати.
“Славна, братці, кумпанія, і каша гарна кипить, та нічим долить; піду я по воду”. Як пішов вовк по воду: “Хай вам абищо з вашою кумпанією!” Як зачав другий того дожидати, став думати-гадати, як би й собі відтіля удрати. “Е, вражий сину, пішов та й сидить, нічим каші долить; ось візьму я ломаку та прижену його, як собаку”. Як побіг, так і той не вернувся. А третій сидів-сидів: “Ось піду лишень я, так я їх прижену”. Як побіг, так і той рад, що втік.
“Ох, нум, брате, скоріше хвататься, щоб нам оцю кашу поїсти та з куреня убраться”. Ох, як одумавсь вовк: “Е, щоб нам трьом та козла і барана бояться?! Ось ходім, ми їх поїмо, вражих синів”.
Прийшли. Аж ті добре шатались, уже з куреня убрались. Як побігли, та й на дуба забрались. Стали вовки думати-гадати, як би козла та барана нагнати. Як стали йти і найшли їх на дубі. Козел сміливіший — заліз на самий верх, а баран не сміливий — так нижче.
“Ох, лягай,— кажуть вовки ковтуноватому вовкові,— ти старший; та й ворожи, чи не побачимо їх”. Як ліг вовк догори і зачав ворожити. Баран сидить на гіллі та так дрижить; як упаде, та на вовка. Козел сміливий не став зівати, а як закричить: “Подай мені ворожбита!” Вовки як схватились та насилу відтіля убрались....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Козел та баран txt скачати, читати Козел та баран jar скачати, читати Козел та баран fb2 скачати, читати Козел та баран epub скачати, читати Козел та баран doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено