Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Коза в заячій хаті

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Дика коза унадилась до одного чоловіка в город — капусту жувати. Чоловік, побачивши шкоду, почав по ночах підстерігати злодія. Одного разу взяв рушницю і засів в кущах. Просидів цілу ніч — кози не було. Та уже як стало до ранку, іде од лісу коза і прямо до капусти. Мужик прицілився. Бух! Коза двічі перекинулась і побігла до лісу. Бігла вона не швидко, бо чоловік поранив їй здорово задню ногу. Чоловік побачив, що вона біжить непрудко, кинувсь доганять козу. Коза, побачивши, що за нею гониться чоловік, понатужилась швидше бігти і пильно придивлялась, куди б сховаться від чоловіка, бо далеко бігти мочі не вистачало. Побачила коза заячу хатку, підбігла до неї і гукає:
- Хазяїн дома?
- Дома! — обізвався заєць.
- Вийди сюди, я тебе щось спитаю.
- Та кажи, я і тут почую.
- Та ні, вийди сюди, я тобі скажу гарну новинку. Зайчик вийшов з нори, а коза миттю вскочила в його хатку і каже: «Тепер ти, зайчик, іди погуляй трохи, а я тим часом полежу, одпочину, бо я занедужала».
Засумував зайчик, не знав, що йому робити. Тільки виткнувся з-за куща, а тут біжить мужик той, що за козою гнався. Заєць як припустить тікать! Мужик оторопів, далі не побіг, у його аж волосся дибом стало. Він мерщій вернувся додому і всю дорогу мчався без оглядки. Прибіг додому і дума собі: «Що за бісів батько? Підстрілив козу, і коза тікала од мене на трьох ногах, а як тільки забігла за кущ, одразу зробилась зайцем і вже не на трьох, а на чотирьох ногах помчала. Це, схоже, водяний або лісовик».
Заєць пробіг трохи, зупинився, озирнувся кругом — не було нікого близько; чоловік уже пішов собі геть, і був далеко. Заєць посидів трохи і вернувсь до своєї хатки. Підійшов до дверей і каже:
- Виходь геть з моєї хати! Час уже одпочить мені тепер, іди собі куди хочеш.
- Ні, зайчик, іди ти куди хочеш, а я не вийду, поки не одужаю; а найкраще — розпрощайся ти з хаткою; ти здоровий, можеш собі нову збудувати.
Зайчик одійшов од хатки і почав плакати. Аж іде ведмідь, побачив зайця і питає:
- Чого ти, зайчик, плачеш?
- Та як же мені не плакати? Прийшов якийсь невідомий зьір, вигнав мене з хатки і сидить там, мене не пускає.
- Не журись, зайчик, ходім, я зараз його вижену. Пішли вони. Ведмідь підійшов до заячої хатки і каже:
- А хто в заячій хаті? Виходь геть!
—Я з лісу брянського,
Отроддя галанського,
Об двох рогах,
На трьох ногах,
За одним махом
Всіх звірів побивахом.
Злякався ведмідь, побіг геть од заячої хатки і всю дорогу думав: «Що воно там за страхіття? Зроду іще таких звірів не чув і не бачив!»
Залишився зайчик сам і знов почав плакати. Біг вовк, побачив зайця і спитав:
—Чого ти, зайчик, плачеш?
Та як же мені не плакати? Поселився в мою хату якийсь невідомий звір і не пускає мене.
Ходім, зайчик, я його хутко вижену.
Пішли вони, вовк підійшов до заячої хатки і каже:
— Хто в заячій хатці? Виходь геть, а то живого місця на тобі не залишу, як не вийдеш!
—Я з лісу брянського,
Отроддя галанського,
Об двох рогах,
На трьох ногах,
За одним махом
Всіх звірів побивахом.
Перелякався вовк, побіг без геть від заячої хатки. Залишився зайчик сам і знов почав плакати. Бігла мимо лисичка, зупинилась і питає:
- Чого ти, зайчик, плачеш?
Та як же мені не плакати? Забрався в мою хату якийсь невідомий,звірюка і живе там, а мене не пуска.
Не журись, зайчик, я піду і одразу його вижену.
Де там тобі його вигнать! Ведмідь гнав і не вигнав, вовк гнав — не вигнав, а тобі і подавно не вигнать!
—А от будем бачить. Ходім...
Пішли .вони. Лисичка підійшла до дверей і питає:
— А хто в заячій хаті? Зараз же виход...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Коза в заячій хаті txt скачати, читати Коза в заячій хаті jar скачати, читати Коза в заячій хаті fb2 скачати, читати Коза в заячій хаті epub скачати, читати Коза в заячій хаті doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено