Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Котячий король

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Давним-давно жили в глушині Шотландії двоє братів. Жили вони в дуже відокремленому місці, за багато миль від найближчого села, і прислужувала їм стара куховарка. Окрім них трьох, в будинку не було ні душі, якщо не рахувати старого кота та мисливських собак.

Одного разу восени старший брат, Елсхендер, вирішив залишитися удома, і молодший, Фергас, пішов на полювання один. Він відправився далеко в гори, туди, де полював з братом напередодні, і обіцяв повернутися додому до заходу сонця.

Але день кінчився, давно пора було сісти за вечерю, а Фергас все не повертався. Елсхендер затурбувався - ніколи ще не доводилося йому чекати брата так довго.

Нарешті Фергас повернувся, задумливий, і втомлений, і не захотів розповідати, чому він так запізнився. Але після вечері, коли брати сиділи біля у каміну, в якому, весело потріскуючи, горів торф, і собаки лежали біля їх ніг, а чорний кіт старої кухарки, напівзакривши очі, розташувався на килимоку між ними, Фергас немов прокинувся і розповів братові про те, що з ним сталося.

Я сьогодні бачив такі чудеса, що навіть не знаю, як тобі і розповісти про них. Я йшов, як і збирався, по нашій вчорашній дорозі. Але коли настала пора повертатися додому, гори заволокло таким густим туманом, що я збився з шляху. Довго я блукав, сам не знаю де, як раптом побачив вогник. Я скоріше пішов на нього. Але тільки я наблизився до нього, як перестав його бачити і опинився біля якогось товстого старого дуба. Я вліз на дерево, щоб легше було відшукати цей вогник, і раптом бачу піді мною в стовбурі дупло, а в дуплі щось подібне до церкви, і там когось ховають. Я чув спів, бачила труна і факели. І знаєш, хто ніс факели? Але ні, ти мені все одно не повіриш!..

Елсхендер почав умовляти брата продовжувати. Він навіть підкинув торфу в камін, щоб вогонь запалав яскравіше, і молодший брат повеселів. Собаки мирно дрімали, а чорний кіт підняв голову і, здавалося, слухав так само уважно, як сам Елсхендер. Брати навіть мимоволі поглянули на нього.

- Повір же, - продовжував Фергас, - все, що я скажу, дійсна правда. Труну і факели несли коти, а на кришці труни були намальовані корона і скіпетр!

Більше він нічого не встиг додати, бо чорний кіт схопився і крикнув:

- Об небо! Значить, старий Пітер помер, і тепер я - котячий король!

Тут кіт стрибнув в камін і пропав назавжди......
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Котячий король txt скачати, читати Котячий король jar скачати, читати Котячий король fb2 скачати, читати Котячий король epub скачати, читати Котячий король doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено