Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Казка про бамбете

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жив на світі джигіт. Звали його Бамбет. Коли прийшов йому час одружуватися, засватав він одну з найкрасивіших дівчат в аулі. Батьки дівчини погодилися віддати за нього дочку.

Коли закінчився весільний бенкет, відправився Бамбет до молодої дружини. Але тільки увійшов він в лагуну, як дружина ударила його батогом і сказала: "Стань старим півнем".

На ту ж мить перетворився Бамбет в півня, вибіг в двір і змішався з курми. А дружина його завела собі коханця, і кожен вечір Бамбет бачив, що він приходить до неї, коли стемніє, і йде удосвіта.

Небагато час пробув він півнем. Одного разу його дружина вийшла в двір, ударила його тим же батогом і сказала: "Стань прудким собакою!"

Став Бамбет собакою, але як і раніше розумів людську мову.

Важко йому було бачити свою дружину, і вирішив він піти світ за очі.

Йшов він, йшов, і зустрів пастуха із зграєю собак. Собаки ці трохи не загризли Бамбета, але пастух відразу зрозумів, що цей собака незвичайний, відбив його і завів в свій курінь.

Увечері він поставив перед Бамбетом миску з їжею, яку давав зазвичай собакам, але Бамбет до неї навіть не доторкнувся.

- У добру годину я вийшов сьогодні в шлях, мені попалася собака видатної породи! - зрадів пастух і приніс Бамбету в мисці людської їжі. Собака поїв так акуратно, немов це була людина, і вдячно подивився в очі новому господареві.

- Це, напевно, навчений собака, треба поводитися з нею дбайливо, - вирішив пастух.

І незабаром слава про незвичайну собаку рознеслася по всій окрузі. Дізнався про неї і пши, у якого щороку пропадала новонароджена дитина. Говорили, що всіх дітей пши викрадав незвичайний вовк, що з'явився в цих краях.

Прийшов пши до пастуха і говорить:

- Ти, вірно, чув, що щороку моя дружина народжує дитину, і в ту ж мить його краде якийсь вовк. Скоро у моєї дружини знову повинна народитися дитина - дай мені твій собаку на пару днів. Можливо, вона допоможе врятувати спадкоємця.

- Я не можу вирішувати, дати тобі собаку чи ні. Якщо собака захоче, хай йде з тобою.

Подивився пши на собаку - вона ніби кивнула головою на знак згоди.

- Я відпускаю з тобою собаку, - сказав пастух, - але прошу тебе, не примушуй її робити що-небудь проти її волі.

І пши відвів пса з собою і назначив йому місце поряд з кімнатою своєї дружини.

Вночі дружина пши народила сина. Удосвіта пес вибіг в степ, а в цей час в будинок увірвався вовк, схопив новонародженого і став тікати. Коли собака повернувся, в будинку був страшний шум і переполох. Вставши на задні лапи, пес глянув в ту сторону, звідки мчали крики, і пустився в гонитву за вовком. Незабаром він наздогнав пши, який щосили мчався за викрадачем.

- Не не дай вовкові вкрасти дитини! - крикнув пши, і пес помчав далі.

По якомусь часі пес наздогнав вовка і схопив його. Тоді вовк заговорив людським голосом:

- Відпусти мене, Бамбет. Прийде день, коли я зроблю тобі добру справу!

Але собака не відпустив його. Вовк попросив другий раз, та Бамбет і цей раз не відпустив його.
Знову змолився вовк:

- Відпусти мене, Бамбет, я тобі ще стану в нагоді. Хочеш - забери дитину, а мене відпусти.

Тут настигнув пши. Тільки схопив він дитину, Бамбет відпустив вовка, і він втік.

- Жалко, що ти не утримав вовка! - сказав пши.- А за сина тобі спасибі!

Пройшов час, і вирішив Бамбет навідатися до себе додому.

Одного разу вранці виходить коханець дружини з будинку Бамбета і бачить пса. Повернувся він в будинок, узяв батіг і ударив його із словами: "Стань індиком!"

Негайно перетворилася собака у великого жирного індика.

...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Казка про бамбете txt скачати, читати Казка про бамбете jar скачати, читати Казка про бамбете fb2 скачати, читати Казка про бамбете epub скачати, читати Казка про бамбете doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено