Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Їжак та заєць змагаються

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Одного разу вийшов їжак з своєї нори подивитися на божий світ. Було то так під осінній час, у неділю. І що він собі погадав: «Піду я у поле роздивитися, як виглядає гречка і пшениця! » І пішов. Задумав собі: « Аби коротшою дорогою іти, то піду навправець». Але поза корчем здибав його заєць, що обзирав капусту, чи велика виросла.

— Ого-го? — каже їжак.— Скоре сотворіння тут!

— А ти,— каже заєць,— такий твій рід віддавна, і ти такий? Загинеш з твоїм ходом і з твоїми кривулями, з твоїми кривими ногами!

Але їжака найдужче то узлостило, що він каже, що криві ноги.

— Ти,— каже,— мене береш на сміх? Адже як ти такий великий пан, то заложімся, хто кого переможе у бігу. І заклалися у п'ять дукатів... І каже заєць:

— Ану, біжім.

— Ні,— каже,— іще ні. Я піду ще додому і скажу жінці, аби знала, де я пішов.

А заєць був тому рад, бо був голоден, і думає собі:

«І це мені добре буде, бо попоїм капусти, то зможу ліпше бігати».

Приходить їжак до свої нори і каже жінці:

— Знаєш, жінко, маю клопіт.

— Який? Каже:

— Заложив-сми ся з зайцем, хто кого переможе у бігу.

Та й геть уже розказує за той заклад.

— А ти мой здурів, чи що? Що ти ся кладеш до зайця у бігу?

— Мовчи, жінко,— каже їжак,— якось то буде. Ми мусимо виграти тих п'ять дукатів... Збирайся, жінко, і ходи зо мною разом.

Ідуть вони разом, а по дорозі їжак учить жінку, що має робити. Каже: — Ми зараз там приходимо на ниву, і я тебе поставлю у сім кінці, у борозні, і ти маєш на сім місці стояти. Наколи заєць прибіжить д'тобі, так ти маєш казати: «Я вже тут!» А прийде він у той другий кінець д'мені, то я так само скажу: «Я вже тут!»

Приходить він д'зайцеві і каже:

— Ну, я уже готовий.

Поставали вони у кінець ниви, і заєць каже:

— Маємо бігти на команду; на команду раз, два, три маємо ураз зачинати бігти.

— Добре.

І став заєць у одну борозну, а Їжак у другу; і на команду раз, два, три рушили до бігу. Заєць біжить, що сили має, у другий кінець ниви, а їжак зостався на місці. Прибігає заєць у кінець ниви, а там каже їжачиха:

— Я вже тут!

— Агі,— каже заєць,— та аби таке помело мене перебігало?! Ану, пробуймо ще раз!

Заєць скочив знов до бігу. Прибігає у кінець ниви, а їжак ся підоймив догори і каже:

— Гов-гов! Я уже тут давно чекаю!

— Агі! Ану, біжім ще раз!

Прибігає у другий кінець, а то знов є там їжак (а то була їжачиха).

Так бігав він дев'ятьдесят і дев'ять раз, а за сотим разом як попробував бігти, кілько сили мав, як ся помоцував, та й насеред ниви — трісь!

Отак ся кінчила справа їжака з зайцем....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Їжак та заєць змагаються txt скачати, читати Їжак та заєць змагаються jar скачати, читати Їжак та заєць змагаються fb2 скачати, читати Їжак та заєць змагаються epub скачати, читати Їжак та заєць змагаються doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено