Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Дурний тигр

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

На краю села Тояма, майже біля самого лісу, жили старий із старою. Одного разу осіннім вечором вони сиділи і грілися біля печі. З стелі накрапав дощ дощ, у будиночку було холодно і сиро.
- Кого ти боїшся більше всього на світі? - Запитала стара старого. Старий подумав і відповів:
- Звичайно, тигра. Страшніше тигра немає нікого на світі!
Стара похитала головою:
- Це вірно, тигр страшний звір. Він нападає на овець, на корів і навіть на коней. Але ж у нас з тобою худоби немає, що ж нам, бідним, боятися тигра? Ні, я набагато більше боюся яморі, вони такі противні, слизькі. Дивись, он один уже повзе!
І стара показала на стелю: по стелі повільно повз яморі - маленька сіра ящірка.
А за вікном причаївся в цей час тигр. Це був молодий, дурний тигр. Він крався уздовж стін і хотів пробратися в будиночок, щоб з'їсти старого і бабу.
Стоячи під вікном, він почув, що більше всього на світі стара боїться яморі.
Тигр образився. "Що це за яморі? До цих пір я думав, що найстрашніше мене немає нікого. А виходить, що яморі ще страшніше. Хотів би я подивитися на цього звіра".
І він задумався про те, яка морда, які ікла і лапи повинні бути у яморі, якого люди бояться більше, ніж самого тигра. У темряві навигадував він собі страшних чудовиськ, що тільки молодому і дурному тигру можуть наввижатись вночі, в дощ, під чужим вікном. І тигру стало страшно. Йому здавалося, що яморі ось-ось вискочить з будиночка і накинеться на нього.
Раптом старий у будиночку крикнув:
- Ай, повзе!
Тут бідний тигр затремтів від жаху і пустився бігти так швидко, як міг, так швидко, як ніколи не бігають старі, розумні тигри.
Тільки діставшись до самого лісу, тигр побіг тихіше.
"Ну, тепер яморі далеко від мене, а я далеко від яморі", - подумав тигр.
Він майже заспокоївся і хотів вже перепочити, як раптом знову затремтів від страху: щось вскочило йому на спину.
"Яморі!" - Подумав тигр.
Насправді це був не яморі, а людина, сільський конокрад.
Він давно вже стояв під деревом на узліссі і поглядав, не блукає чи де-небудь поблизу відв'язана коняка.
І раптом він побачив, що до узлісся біжить хтось на чотирьох ногах.
Від жадібності у злодія зарябіло в очах: йому здалося, що це лоша. Конокрад приловчився, стрибнув на спину тигру і вчепився йому в шию.
А тигр з переляку не розібрав, хто на нього скочив, та він і не міг бачити, що робиться у нього на спині. Ще більше злякався тигр і пустився бігти вдруге, та так швидко, як ніколи не бігають старі, розумні тигри.
Конокрад ледве тримався у тигра на спині. Ніколи до цих пір він не бачив, щоб лоша бігало так швидко. Злякався конокрад і ще міцніше вхопився за шию свого "лошати".
А тигру здалося, що це страшний яморі запустив у нього свої кігті. Він помчав ще швидше. А чим швидше він біг, тим міцніше чіплявся за його шию конокрад, а чим міцніше чіплявся за його шию конокрад, тим швидше біг тигр. Так, лякаючи один одного, мчали вони в глиб лісу.
Тигр знав, що в лісі є гора, а під горою глибока яма. Туди тигр і мчав.
"Треба скинути яморі до ями! Якщо не вкину, він мене з'їсть", - думав тигр. Нарешті він підбіг до самого краю ями і що є сили мотнув головою. Від поштовху конокрад розтиснув руки, перевернувся в повітрі і полетів догори ногами в яму.
Тут тільки тигр перевів дух і повільно поплентався геть.
Він дуже втомився за цей вечір.
Хвіст у нього повис, морда опустилася, і все, що було на морді, теж обвисло - і вуса, і брови, тільки ніс не обвіс: ніс у тигра плоский і тому висіти не може.
Неподалік від ями сиділ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Дурний тигр txt скачати, читати Дурний тигр jar скачати, читати Дурний тигр fb2 скачати, читати Дурний тигр epub скачати, читати Дурний тигр doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено