Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Дві сумки

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Давним-давно в привільному степу жила бідна людина. Одного разу змовився він з одним багачем за чверть десятини хліба обробити його землю. Став він працювати на цього багача, працював до глибокої осені. Коли ж підійшов час жнив, випав великий іній і заморозив частку хліба бідної людини. Виявилось, що бідна людина пропрацювала дарма весь рік.

Наступного року знову пішов до того ж багача і домовився узяти за роботу півдесятини, але вже з середини полів господаря. Коли підійшла осінь, знову заморозило хліб бідної людини. А хліб у господаря знову уцілів. І цього разу бідна людина нічого не отримала.

"Що за диво, чому у багатого не заморозило хліб, а у мене заморозило", - подумала бідна людина. І стиснулися у нього груди від горя. Вирішив він знайти Мороза-лиходія, який заморожує його хліб. Три дні і три ночі він точив свою сокиру. Потім відправився в шлях. Пішов прямо на захід - туди, куди і олені не доскакують, куди і цар-птах не долетить. Йде, йде, немає кінця-краю його шляху. Раптом бачить, підноситься перед ним гора до небес. Він поліз на цю гору і абияк дістався до вершини. Там і опинилося те місце, куди крилаті не прилітали, копитні не доходили.

На самій вершині гори бідна людина побачила будинок. Заходить, а перед ним срібний стіл, на столі - всякі страви. Наїлася бідна людина і сховалася під столом.

Раптом заходять люди, чути голоси:

- Ай, їду нашу хтось з'їв!

- Який запах чую, хто міг зайти? - питає Мороз.

- Мороз! Я тобі своєю сокирою голову відрубаю! - відповідає з-під столу бідна людина.

- А чому ти захотів мені відрубати голову? - питає Мороз.

- А чому ти заморожував два роки мою ділянку хліба, а у багатого господаря не заморожував?

- Мій хлопчик, я не знав, що я заморожував. Виходь сюди, - говорить Мороз.

Коли бідна людина вилізла з-під столу, Мороз посадив його за срібний стіл і почав пригощати.

- Ти не гнівайся... Я тобі дам таку річ, щоб ти до самої смерті не голодував і не мерзнув, - сказав Мороз. І дав він бідній людині торбину.- Цю торбину відкриєш, коли потрібно буде.

Узяв бідний цю торбину і відправився додому. По дорозі він дуже зголоднів і замерзнув. Відкрив торбину. З неї вийшли дві дівчини і розставили перед бідняком всіляку їжу. Нагодувавши його, вони знову зайшли в торбину. Прийшов він додому і знову відкрив торбину. Вийшли ті ж дівчата, викинули з дому всі брудні, рвані речі і наповнили будинок всім новим, красивим. Ні в чому не було тепер потреби.

Зайшов до нього одного разу господар та дізнався, чому не йде бідняк працювати.

- Звідки у тебе таке багатство?- подивувався він.

- А хіба я повинен все життя бути в нужді?- гордо відповідає бідна людина.

Заздрість здолала багатого. Запрошує він до себе бідну людини і давай пригощати м'ясом та міцною горілкою. Напоїв він бідну людину, почав розпитувати. Не утримався бідняк - розкрив свій секрет. Тоді багата людина з дружиною стали ще старанніше поїти його горілкою, розважати та умовляти.

Бідна людина від таких почестей зовсім втратила розум і дала слово продати свою торбину. Втратила свою чарівну торбину бідна людина, стала жити колишнім життям. Він знову голодував, мерзнув, як раніше, плакав і горював. І вирішив він ще раз сходити до Мороза.

Узяв він сокиру і знову відправився в шлях. Прийшов на ту ж високу гору, зайшов в будинок і став чекати господаря.

Ввечері прийшов Мороз.

- Мороз, ти заморожував мій хліб два роки і примушував мене голодувати і мерзнути до цих пір, - сказав йому бідняк.

- Друг мій, я ж тобі дав річ, яка могла тебе все жи...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Дві сумки txt скачати, читати Дві сумки jar скачати, читати Дві сумки fb2 скачати, читати Дві сумки epub скачати, читати Дві сумки doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено