Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Дружба дурня рівносильна дружбі ворога

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Один падишах мав для полювання білого сокола і дуже його любив і беріг. Одного разу сокіл відлетів і опустився на дах будинку якоїсь старенької. Вона тут же його зловила і стала роздивлятися. Здалося їй, що дзьоб у сокола кривий і занадто гострий, вона і говорить:

- Ай, ай, бідолаха! Як же ти з таким дзьобом зерно клюватимеш?

Узяла вона ножа підрізала дзьоб. Підрівняла знизу і зверху, помилувалася на свою роботу:

- Ось і добре, тепер ти зможеш клювати зерно.

Потім стара подивилася на лапки сокола, показалися вони їй дуже пазуристими.

- Ох, нещасний! - каже вона.-Ти ж на ногах ледве тримаєшся із-за цих величезних кігтів.

І старенька швиденько обрубала соколові кігті. Вона, бідолаха, любила його по-своєму і прагнула позбавити від всіх недоліків.

Дізнався падишаха, що сокіл відлетів і пропав, і віддав наказ, що того, хто знайде сокола, чекає щедра нагорода. Стали люди розшукувати птаха і знайшли сокола в будинку старенької. Незабаром падишахові доставили його улюбленого птаха, розповіли, як любить її старенька, як піклувалася про неї і в якому положенні опинився через це бідний мисливський сокіл.

Подивився на свого сокола падишаха і дуже засмутився, але нічого не сказав. Тільки велів випустити його на волю і оголосив, що подібне може трапитися зі всяким, хто потрапить до рук неосвічених людей.

Запам'ятаєте ж, друзі: однаково погано, коли ворог розумно підстроїть вам неприємність і коли дурний друг надумається послугу надати.
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Дружба дурня рівносильна дружбі ворога txt скачати, читати Дружба дурня рівносильна дружбі ворога jar скачати, читати Дружба дурня рівносильна дружбі ворога fb2 скачати, читати Дружба дурня рівносильна дружбі ворога epub скачати, читати Дружба дурня рівносильна дружбі ворога doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено