Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Дочка морського царя

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Дочка морського царя

Давним-давно, ще до того, як перші мореплавці пустилися в перші свої плавання прагнучи побачити землі, що лежать за морем, під хвилями мирно і щасливо жили морський король і морська королева. У них було багато красивих дітей.
Стрункі, кароокі, діти цілісінький день гойдались на морських хвиляхі плавали в чагарниках пурпурних водоростей, що ростуть на дні океану. Вони любили співати, і куди б не пливли, співали пісні, схожі на плескіт хвиль.
Але велике горе прийшло до морського короля і його безтурботних дітей.
Морська королева захворіла, померла, і рідні з глибокою скорботою поховали її в кораловій печері. А коли вона померла, нікому стало наглядати за дітьми морить, розчісувати їх довге волосся і заколисувати їх ласкавим співом.
Морський король із сумом дивився на своїх нечесаних дітей, на їх волоссяпереплутані, як водорості. Він чув, як ночами діти не сплять і кидаються на ложах, і думав, що треба йому знову одружуватися – знайти дружину, щоб піклувалася про його сім'ю.
А треба сказати, що в дрімучому лісі на дні морить жила морська відьма. Її-то король і узяв в дружини, хоч і не мав до неї почуттів, серце його було похоронено в кораловій печері, де покоїлася мертва королева.
Відьмі дуже хотілося стати морською королевою і правити обширним морським королівством. Вона погодилася вийти за короля і замінити матір його дітям.
Але вона виявилася поганою мачухою. Дивлячись на струнких, карооких дітей моря вона заздрила їх красі і злилася, усвідомлюючи, що на них приємніше дивитися, ніж на неї.
І ось вона повернулася в свій дрімучий ліс на дні морить і там набрала отруйних жовтих ягід морського винограду. З цих ягід вона зварила зілля і закляла його страшним закляттям. Вона побажала, щоб діти моря втратили свою стрункість і красу і перетворилися на тюленів; щоб вони вічно плавали в море тюленями і лише раз на рік могли знов приймати свій колишній вигляд і те лише на добу – від заходу сонця до наступного заходу.
Коли злі чари її досягли на дітей моря їх тіла розпухли і втратили стрункість, тонкі руки перетворилися на незграбні ласти, світла шкіра покрилася шовковистою шкіркою, у одних – сіркою, у інших – чорною або золотисто-коричневою. Але їх ніжні карі очі не змінилися. І голосу вони не втратили – як і раніше могли співати свої улюблені пісні.
Коли їх батько дізнався, що з ними трапилося, він розгнівався на злу морську відьму і навіки заточив її в гущавини дрімучого лісу на дні морить. Але звільнити від чар своїх дітей він не міг.
І ось тюлені, що колись були дітьми морить, заспівали тужливу пісню. Вони сували, що не доведеться їм більше жити у батька, там, де раніше ним було так привільно, що вже не повернути їм свого щастя.
Довго, дуже довго плавали тюлені по морях. Раз на рік вони на заході сонця відшукували де-небудь на березі таке місце, куди не заглядають люди, а знайшовши його, скидали з себе шовковисті шкірки – сірі, чорні і золотисто-коричневі – і приймали свій колишній вигляд. Але недовго могли вони грати і пустувати на березі. На інший же день, як тільки заходило сонце, вони знову вдягалися в свої шкірки і плили в море.
Люди говорять, що вперше тюлені з'явилися у Західних островів як таємні посланці скандінавських вікінгів. Так це чи ні, але тюлені і справді полюбили туманні Західні береги Гебрідськіх островів. І навіть в наші дні можна бачити тюленів у острова Люіс, у острова Рони, що названий місцевими жителями “Тюленячим островом”, а також в протоці Харріс. До жителів Гебрідськіх островів дійшла чутка ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Дочка морського царя txt скачати, читати Дочка морського царя jar скачати, читати Дочка морського царя fb2 скачати, читати Дочка морського царя epub скачати, читати Дочка морського царя doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено