Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Дочка графа мара

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Одного літнього деня дочка графа Мара вибігла із замку в сад. Там вона бігала, пустувала, а деколи зупинялася послухати спів птахів. Але вона сіла в тіні зеленого дуба, підняла очі і побачила високо на вітці веселого голубка.

- Гуленька-голубок, – покликала вона, – спустися до мене, милий! Я понесу тебе додому, посаджу в золоту клітку і любитиму і леятиму більше всіх на світі!

Не встигла вона це сказати, як голуб злетів з вітки, сів їй на плече і пригорнувся до її шиї. Вона пригладила йому пір'їнки і понесла його додому в свою кімнату.

День загаснув, і настала ніч. Дочка графа Мара вже збиралася лягти спати, як раптом обернулася і побачила перед собою прекрасного хлопця. Вона дуже здивувалася – адже двері свою вона вже давно замкнула. Але вона була смілива дівчина і запитала:

- Що тобі тут треба, хлопчеь? Навіщо ти прийшов і налякав мене? Ось вже декілька годин як двері моя на засуві; оскільки ж ти сюди проник?

- Тихіше, тихіше! – зашептав хлопець.- Я той самий голуб, якого ти зманила з дерева.

- Так хто ж ти тоді? – запитала вона зовсім тихо.- І як трапилося, що ти перетворився на маленьку пташку?

- Мене звуть Флорентін, - відповів хлопець.- Мати у мене королева, і навіть поважливіше, ніж королева, - вона уміє чаклувати. Я не хотів їй підкорятися, ось вона і перетворила мене на голуба. Проте вночі чари її розсіваються, і тоді я знову звертаюся в людину. Сьогодні я перелетів через море, вперше побачив тебе і зрадів, що я – птах, а тому можу до тебе наблизитися.

Але якщо ти мене не полюбиш, я ніколи більше не дізнаюся щастя!

- А якщо я полюблю тебе, ти не відлетиш, не залишиш мене? – запитала вона.

- Ніколи, ніколи! – відповів принц.- Виходь за мене заміж, і я буду твоїм навіки. Вдень птахом, а вночі людиною – я завжди буду з тобою.

І ось вони таємно повінчалися і щасливо зажили в замку. І ніхто не відав, що голуб вночі перетворюється на принца Флорентіна. Щороку у них народжувалося по синові, та такому красивому, що і описати неможливо. Але як тільки хлопчик з'являвся на світло, принц Флорентін відносив його на спині за море – туди, де жила його мати, королева, - і залишав сина у неї.

Так пролетіло сім років, і раптом прийшла до них велика біда. Граф Map вирішив видати дочку заміж за знатну людину, яка до неї засваталася. Батько примушував її погодитися, але вона сказала йому:

- Милий батько, я не хочу виходити заміж. Мені так добре тут з моїм голубком.

Тоді граф розгнівався і в серцях присягнувся:

- Присягаюся життям, я завтра ж скручу шию твоєму птахові!

Топнув ногою і вийшов з кімнати.

- О боже, доведеться мені полетіти! -сказал голуб. І ось він спурхнув на підвіконня і відлетів. І все летів і летів – перелетів через глубокоє-преглубокоє море, полетів далі і летів, поки не показався замок його матері. А в цей самий час королева-мати вийшла в сад і побачила голуба – він пролетів над її головою і опустився на кріпосну стіну замку.

- Скоріше сюди, танцюристи! – покликала королева.- Танцюйте джигу! А ви, волинщики, веселіше грайте на волинках. Мій милий Флорентін повернувся! Повернувся до мене назавжди, - адже цього разу він не приніс з собою хлопчика.

- Ох, ні, матінка, - сказав Флорентін, - не треба мені танцюристів, не треба волинщиків! Милу мою дружину, матір моїх синів завтра видадуть заміж.

- Чим я можу допомогти тобі, син мій? – запитала королева.- Скажи, і я все зроблю, що в моїх чарівних силах.

- Так от, дорога матінка: тобі служать двадцять чотири танцюристи і волинщики – оберни всіх їх в сірих чапель. ...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Дочка графа мара txt скачати, читати Дочка графа мара jar скачати, читати Дочка графа мара fb2 скачати, читати Дочка графа мара epub скачати, читати Дочка графа мара doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено