Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Cиня борода

Казки/
рейтинг 5 (всього голосів: 1)

Опис книги:

Жили троє братiв: Джек, Том i Біл. Біл був старший, Том – середнiй, а Джек – наймолодший. Вони працювали в полi далеко вiд дому, i кожен по черзi лишався готувати обiд. Першого дня лишився Біл, старший iз братiв. Засмажив Біл м'ясо над вогнем, зварив рiпи, картоплі, приготував усе, як годиться, й просурмив у рiг. Тiльки-но вiн просурмив, як з видолинка з'являється дiдок, З бородою, синiшою синьки, I зубами, гострiшими пилки, й питає:
– Ти кликав обiдати? – Кликав, тiльки не тебе, – вiдповiв Біл. Йому зовсiм не хотiлось, аби дiдок з'їв обiд, що вiн приготував для себе i своїх братiв.
– Ну, це ще ми побачимо, – каже Синя Борода. Увійшов у дiм без запрошення i з'їв увесь обiд. Коли брати повернулися з поля, то запитали, що ж це Біл робив цілісінький день, що не встиг навiть обiд приготувати.
– Я зварив прекрасний обiд, – сказав Біл, – але прийшов дiдок, З бородою, синiшою синьки, I зубами, гострiшими пилки, і без усякого запрошення й дозволу сiв за стiл i з'їв увесь обiд. На що Том, середнiй брат, сказав:
– Був би вдома я, не бачив би вiн нашого обiду.
– Що ж, – вiдповiв йому на це Біл, – завтра твоя черга готувати...
Наступного дня Том прилаштував м'ясо над вогнем, а сам тим часом почистив рiпу, картоплю й гарбуз, поставив на вогонь тушкуватися, випiк свiжого хлiба – одне слово, приготував обiд на славу i вийшов у двiр, щоб просурмити в рiг. Не встиг просурмити, як з видолинка з'являється дiдок, З бородою, синiшою синьки, I зубами, гострiшими пилки, i запитує:
– Ти кликав обiдати? – Кликав, тiльки не тебе, – вiдповiдає Том.
– Ну, це ще видно буде, – каже Синя Борода. Вiн зайшов у дiм і з'їв увесь обiд. Коли брати повернулися, Джек запитав Тома:
– Що ж ти не зберiг для нас обiд? На що Том вiдповiв:
– Завтра твоя черга готувати, подивимось, як ти його збережеш. Наступного дня Джек приготував обiд i вийшов у двiр, щоб просурмити в рiг. Тут з видолинка дiдок з'явився, З бородою, синiшою синьки, I зубами, гострiшими пилки, i Джек йому каже; – Заходь, дiдусю, покуштуй, як я готую.
– Не хочу! – вiдповiдає Синя Борода.
– Ну як це, обов'язково заходь, будеш з нами обiдати.
– Не хочу! – каже Синя Борода, потiм обiйшов навколо будинку i попростував назад у видолинок. А Джек, хитрюга, пiшов услiд за ним i побачив, як Синя Борода спустився в глибоку печеру. Саме в цей час брати повернулися додому, не застали Джека i подумали, що Синя Борода замiсть обiду з'їв його. Та тiльки-но вони сiли за стiл, як з'явився Джек i все їм розповiв. Пiсля обiду брати вирiшили разом пiти до печери Синьої Бороди. Узяли з собою велику круглу корзину, до ручки якої прив'язали довгий мотузок.
– Ну, сiдай в корзину, ми тебе спустимо в печеру! – сказав Біл Джековi.
– Нi, по черзi, – вiдповiв Джек.
– Хто старший, той перший. Довелося Бiлу сiдати в корзину першому, i брати спустили його в печеру. А коли вiн смикнув за мотузок, вони його витягли i запитали, що ж вiн там бачив? – Я спускався, доки не побачив будинок. Тодi я смикнув за мотузок.
– Нащо ж ти так швидко смикнув за мотузок? – здивувався Том.
– Треба було роздивитися, що то за будинок, хто там живе.
– Тепер твоя черга спускатися, ось ти й роздивишся, – вiдповiв Біл. Том сiв у корзину, брати спустили його в печеру, i вiн опинився просто на даховi будинку. Та злякався i одразу смикнув за мотузок.
– Ви обидва нi на що не здатнi, – сказав Джек i сам сiв у корзину. Спустився на дно печери, де стояв будинок, заглянув у вiкно. У кiмнатi вiн побачив прегарну дiвчину!
– Ти найкраща дiвчина у св...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Cиня борода txt скачати, читати Cиня борода jar скачати, читати Cиня борода fb2 скачати, читати Cиня борода epub скачати, читати Cиня борода doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено