Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Чудовисько уїнделстоунського ущелини

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жили колись в Бамбургськом замку могутній король і прекрасна королева, і було у них двоє дітей - син на ім'я Чайлд-вінд і дочка Маргріт.

Чайлд-вінд виріс і виїхав за море - мир побачити і себе показати. Незабаром після його від'їзду королева-мати захворіла і померла. Довго горював король, але одного разу на полюванні зустрівся він з прекрасною чужоземкою, закохався і вирішив на ній одружитись. Був відправлений гонець з наказом, щоб в замку готувалися до прибуття нової королеви - господині Бамбурга.

Принцеса Маргріт не дуже зраділа цій вісті, але і не дуже засмутилася. Вона виконала веління батька і в призначений день зійшла зустріти нову королеву і передати їй ключі від замку.

Але трапилося так, що, коли Маргріт вітала свого батька і мачуху, один з нових лицарів свити вигукнув:

- Присягаюся, чарівніше за цю північну принцесу немає нікого на світі!

Королева-мачуха була глибоко уражена, але не показала образи. Лише пробурмотіла про себе: "То, нічого! Я про цю красу поклопочуся!"

У ту ж ніч королева (що насправді була лихою відьмою) піднялася на стару і високу башту замку і там за допомогою магічних обрядів - наклала на свою падчерку злі чаклунські чари і закляла її нечуваним, жахливим закляттям.

На ранок служниці і фрейліни не знайшли принцесу в її ліжку, і ніхто в замку не міг сказати, куди вона зникла.

У той же самий день в Уїнделстоунськом ущелині, недалеко від Бамбурга, з'явилося страшне і огидне чудовисько - величезний кільчастий змій із залізною лускою і вогненним подихом. Страхіття це пожирало овець і корів, які забрідали в ущелини, а ночами наводило страх на всю округу своїм протяжним, страшним ревом.

Король був вельми засмучений цими двома напастями - пропажею дочки і появою жахливого змія. Послав він гінця за море, до свого сина Чайлд-вінда, благає його повернутися додому. "Сам я старий, не під силу мені тягар цього лиха".

Ледве Чайлд-вінд отримав цю звістку, як почав готуватися до відплиття - оснастив корабель і відібрав з свого загону тридцять кращих воїнів, найсміливіших і надійніших. Та не забув порадитися з чародієм, знавцем білої магії, і ось що сказав йому мудрий старий:

- Щоб твій похід був успішним, виріж ніс свого корабля з цілого стовбура горобини, адже горобина відвертає злі чари; та візьми з собою цей горобиновий прутик. Доторкнися їм до своєї мачухи - королеви. Шкоди від цього не буде, а істина відкриється.

Подякував Чайлд-вінд чародія, зробив так як було сказано і відплив на захід.

Але королева-відьма розклала у відокремленій башті свої амулети, просіяла місячне світло крізь решето і дізналася, що Чайлд-вінд з тридцятьма добірними воїнами повертається в Бамбургській замок.

Тоді вона викликала підвладних нею духів і наказала:

Слуги мої чорні
Мені одній покірні!
Вихорами летіть
Море збуріть,
Корабель треба втопити
Принца загубити!

Полетіли чорні духи, стали гнати вітри наперед кораблеві, підіймати навколо нього величезні хвилі, але амулет з горобини розсіював злі чари, так що корабель Чальд-вінда, як ні в чому не бувало, наближався до берега.

Повернулися духи до королеви, визнали своє безсилля. Скрипнула вона зубами від злості, але не заспокоїлася. Наказала війську рушити в гавань, зустріти корабель, напасти на нього і убити всіх до єдиного.

Ось наближається Чайлд-вінд до берега і раптом бачить: пливе назустріч величезний страшний змій. Підпливає впритул, штовхає корабель назад, не дає увійти до гавані. Знову і знову розгортається корабель принца, намагається пройти до пристані, але кожног...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Чудовисько уїнделстоунського ущелини txt скачати, читати Чудовисько уїнделстоунського ущелини jar скачати, читати Чудовисько уїнделстоунського ущелини fb2 скачати, читати Чудовисько уїнделстоунського ущелини epub скачати, читати Чудовисько уїнделстоунського ущелини doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено