Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Чарівний ріг

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

У давнину жив в Англії один лицар. На щиті у нього був зображений страшний крилатий дракон.
Одного разу лицар полював далеко від Глостера і заїхав в ліс, де водилося багато кабанів, оленів і інших диких звірів. У лісі посеред поляни стояв горбик, дуже невисокий, в людьский зріст. На нім завжди відпочивали лицарі і мисливці.
Але місце це було не просте, а чарівне. Піднятися на горб можна було тільки поодинці, без супутників.
Коли лицар їхав по лісу і був вже недалеко від чудового горба, йому зустрівся дроворуб. І лицар почав його розпитувати про цей горб.
- Піднімися на горб поодинці, - порадив лицареві дроворуб, - і скажи, ніби говориш комусь:
"Хочу пити!" І негайно перед тобою з'явиться виночерп з світлим лицем і в багатому темно-червоному одязі. Він протягне тобі великий ріг, прикрашений золотом і самоцвітами, - як в давнину прикрашали роги наші предки. Ріг буде по самі вінця повний невідомим запашним напоєм. Пригуби його і покинуть тебе спрага і втома і, якщо ти вибився з сил, сили повернуться до тебе. А коли ти осушиш ріг до дна, виночерп протягне тобі рушник обтерти рот і, не чекаючи ні питань, ні подяки, зникне.
Лицар з крилатим драконом на щиті тільки посміявся розповіді дроворуба.
"Невже знайдеться такий дурень, - подумав він, - що, одного разу побачивши такий прекрасний ріг, не спробує їм заволодіти!"
Того ж дня лицар повертався з полювання втомлений, пригадав він про чудовий горб і чарівний ріг. Відіслав своїх супутників і, як навчив його дроворуб, один піднявся на горб в голосно сказав:
- Хочу пити!
І негайно - як і передбачав дроворуб - з'явився виночерп в темно-червоному одязі і протягнув йому великий ріг, багато прикрашений коштовним камінням.
Жадоба охопила лицаря, коли він побачив цей скарб, тут же прийняв він рішення викрасти ріг.

Випив лицар весь напій до краплі, але замість того щоб повернути ріг виночерпієві, як личило благородному панові кинувся вниз з горба і кинувся бігти.
Важка кара спіткала цього лицаря, що носив на своєму щиті крилатого дракона, але втратив свою рицарську честь і викрав чарівний ріг!
В ті часи сам граф Глостерській не раз піднімався на чарівний горб, щоб утамувати жадаю з чарівного рогу і відпочити. І ось він дізнався, що ганебний лицар порушив цей добрий звичай. Граф напав на викрадача в його ж замку і убив його в чесному бою, а чарівний ріг забрав. Але - на жаль! - граф не повернув скарби чарівникові-виночерпієві, а віддав його своєму государеві і повелителеві королеві Генріху Старшому.
І з тих пір, хоч весь день стійте на чарівному горбі і повторюйте: "Хочу пити!", - вам вже не пощастить пити з чарівного рогу....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Чарівний ріг txt скачати, читати Чарівний ріг jar скачати, читати Чарівний ріг fb2 скачати, читати Чарівний ріг epub скачати, читати Чарівний ріг doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено