Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Чарівницька наука

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Джемі Кармайкл був тямущий, жвавий хлопчисько. Тому, тільки він почув про школу містера Оррака, де навчають чарівному ремеслу, як відразу згорівся бажанням туди потрапити.

- Ні, немає і ні! - відрізував батько.

- Ні, ні і ні! - сказала мати.- Хіба ти не чув? Говорять, що містер Оррак - не хто інший, як сам диявол.

- Хіба мало що базікають, - заперечив Джемі. - адже Я не з полохливих.

Загалом, батька з матір'ю він умовив. Гроші на навчання дав своєму улюбленчикові дід, який в нім душі не чаяв, і ось одного прекрасного дня відправився Джемі в шлях з міцною горіховою палицею і гаманцем в кишені. Довго йшов чи коротко, а таки прибув в школу містера Оррака. Стукає своєю горіховою палицею в двері: тук-тук-тук! - двері відчиняються, і на порозі виникає містер Оррак власною персоною.

- Що тобі завгодно, малюк?

- Навчитися всьому, чому ви зможете мене навчити, - відповідає Джемі.

- Це тобі недешево обійдеться.

- Я приніс гроші: ось, погляньте!

- Ну, заходь! - говорить містер Оррак.- Сідай і вислухай мої умови - вони не всякому до душі.

Запросив він Джемі у великий зал, усадив на стілець проти себе і почав читати правила, яким повинні підкорятися всі учні його школи.

Правила складалися з тринадцяти пунктів. У них обмовлялося, коли учням вставати, і коли лягати в ліжко, і коли приступати до занять, і як поводитися в класі, і як проводити вільний час. Все це звучало непогано, поки містер Оррак не приступив до читання тринадцятого пункту. А він свідчив (не більше і не менше!), що після закінчення навчання учні прощаються з вчителем, а останній, такий, що покинув школу цього дня, належатиме душею і тілом, цілком і навіки, містерові Орраку.

- От так пункт! - вигукнув Джемі.

- Як знаєш! Якщо тебе влаштовують мої правила, постав свій підпис на цьому пергаменті. Якщо ні - прощай, щасливого шляху!

- Дайте мені одну хвилиночку подумати, - попросив Джемі.

- Даю тобі п'ять хвилин, але не більше.

Джемі задумався. Він оглядів просторий зал. Був полудень, і сонце яскраве світило у вікна і широко відкриті двері, чітко змальовувало на підлозі тіні столу і стільців, містера Оррака і Джемі.

- Скажіть, будь ласка, чи з цього залу і чи через ці двері виходитимуть учні в день випуску? - запитав Джемі.

- Так, - відповів містер Оррак.

- А в який час доби відбудеться випуск?

- У таке ж самий час.

- Розверніть сувій, містер Оррак, я поставлю свій підпис, - заявив Джемі.- Сподіваюся, ноги мене не підведуть, і я не забарюся більше інших.

- Всі так говорять, - пробурчав містер Оррак.

Він відгвинтив кришку чорнильниці, що висіла у нього на поясі на золотому ланцюжку, вийняв із-за вуха гусяче перо і ткнув пальцем в пергамент:

- Ось тут!

Джемі розписався і подивився, що у нього вийшло.

- Чорнила якісь бурі. Схоже на кров.

- Ти недалекий від істини, малюк, - відмітив містер Оррак.- Розплатишся зараз або в день випуску?

- Краще б зараз, - сказав Джемі.- Боюся, що того дня я поспішатиму.- І він вручив гаманець містерові Орраку.- Візьміть, скільки потрібно за учення.

- Скільки є, стільки і потрібно, - заперечив містер Оррак і заховав гаманець в кишеню.- Тепер підемо, я познайомлю тебе з твоїми однокласниками.

Він провів Джемі в класну кімнату, де стояли столи, і десятка три хлопчиків сиділи перед розкритими книгами. Всі вони схопилися на ноги при появі вчителя.

- Це - новий учень. Звуть його Джемі Кармайкл, - представив його містер Оррак.

- Ласкаво просимо! - хором прокричали хлоп'ята, і знову настала тиша.

- Можете сісти, - вимовив вчитель, і, н...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Чарівницька наука txt скачати, читати Чарівницька наука jar скачати, читати Чарівницька наука fb2 скачати, читати Чарівницька наука epub скачати, читати Чарівницька наука doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено