Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Чарівна скрипка

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Служив один слуга в єгомості, і пас товар, і гонив у ліс. Раз собі взяв прядива і плете бич у три мотузки. А біда надійшла та й каже:

— Що ти плетеш?

— Плету,— каже,— мотузки, всі біди буду вішати! Біда каже:

— Йой, що хочеш, то тобі дам, лише аби нас не вішав! А той у біди увидів файну скрипку і черевики, то каже:

— Дай мені скрипку і черевики, то не буду! Біда йому дала й каже:

— На тій скрипці як заграєш, то все буде танцювати:

чи чоловік, чи худоба. А в ті черевики як вбуєшся, то тебе тоді ніхто не увидить!

І так він уже попас худобу у лісі і вигнав на толоку, сів собі на купину і заграв на тій скрипці, а худоба вся посхапувалася та й так навколо нього танцює, що гей! Потому він займив худобу додому, а ксьондз питається:

— Чого так худоба попріла?

— Я не знаю,— каже,— чого.

На другий день займив він худобу пасти, а ксьондз пішов потихеньку за ним — дивитися, що він з худобою робить. Та й сховався ксьондз так на краю лісу в терня. Ну, той попас худобу, знов собі сів на купину. Як заграв, худоба посхапувалася і танцює. А ксьондз собі там, в терню, також танцює — геть покалічився, пообдирався. Та й вже потому слуга перестав грати і займив худобу додому. А ксьондз собі пішов додому, але слузі не показався. Прийшов ксьондз додому і повідає їмості, як той слуга файно вміє грати. Тоді їмость каже:

— Ану, заграй і мені такої, най собі потанцюю трохи! А ксьондз каже:

— Мене упніть до ступи, я не хочу танцювати! Як зачав слуга грати, їмость так по покоях танцює, а ксьондз схопився та й зі ступою собі танцює,— геть обоє порозбивалися на ніц.

Тоді вже ксьондз написав по всіх селах листа, що такий у нього музика є, що як заграє, то всі гуляти мусять. І поприїжджали до ксьондза пани зі всього світу і казалв тому слузі грати. Він як заграв, то так всі пани гуляли, аж вже стін їмалися. Тоді слуга став, а пани осудили його взяти за те грання на шибеницю. Привели його під шибеницю, а він зачав дуже просити:

— Дайте мені мою скрипку, най хоть з нею умру! Дали йому скрипку, а він як заграв, то знову всі пани зачали танцювати навколо шибениці. А він тоді борзенько черевики з торби вийняв та й убув, то вже його більше ніхто там не видів....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Чарівна скрипка txt скачати, читати Чарівна скрипка jar скачати, читати Чарівна скрипка fb2 скачати, читати Чарівна скрипка epub скачати, читати Чарівна скрипка doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено