Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Брехні на три дні

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

одного царя було три сини. А сам цар був такий старий та немiчний, що вже й не чув i не бачив добре. Але якось йому приснилося, що десь у свiтi є мiсто, а в тому мiстi криниця, а в криницi вода, не звичайна - цiлюща: хто в нiй скупається, той одразу помолодiє i буде знову бачити й чути, як перше. I вiн, щойно прокинувся вранцi, зараз же покликав до себе синiв, розповiв їм про свiй сон i сказав:

- Дiти мої, не пошкодуйте нi працi, нi коштiв - знайдiть ту криницю. Заради молодостi й здоров'я менi й царства не жаль. Хто дiстане менi ту цiлющу воду, тому я вiддам свiй престол.

Найстарший син пiдступився до батька та й каже:

- Дайте менi, тату, корабель, та грошей доволi, та кiлька слуг, подамся у свiт - може, десь-таки знайду я цiлющу воду.

Дав йому батько все, що треба, i поблагословив у дорогу. Поплив найстарший син морем цiлющої води шукати. Отак плив та й плив i заплив до чужої країни. Як тiльки вiн причалив до берега, тамтешнiй цар зразу послав своїх посланцiв, щоб вони покликали власника корабля до нього в палац.

Коли царевич прийшов до нього, цар почав розпитувати його про те, хто вiн, звiдки пливе, куди простує. Але царевич вiдповiв бундючно: вiн, мовляв, царський син i нiхто не має права його про таке питати. Це страшенно розлютило царя, i вiн звелiв царевича та його людей забити в кайдани й кинути до в'язницi, а корабель та грошi забрати до царської казни. Царевi слуги так i зробили.

Марно старий батько чекав бодай звiстки вiд найстаршого сина. Ось уже й рiк минув, а вiд нього - нi слуху, нi духу, мов у воду канув. Тодi середнiй син пiдступився до батька та й каже:
- Нема мого брата з мандрiв, не повертається додому. Тож дайте, тату, й менi корабель, та грошей доволi, та кiлька слуг, подамся я шукати криницю з цiлющою водою.

Дав йому батько все, що треба, i поблагословив у дорогу. Поплив середнiй син морем. Довго так плив i нарештi дiстався до тої країни, де його старший брат був ув'язнений. Тiльки вiн причалив до берега, тамтешнiй цар одразу послав своїх посланцiв, щоб вони покликали господаря корабля до нього в палац.

Коли царевич прийшов, цар почав так само розпитувати його, хто вiн, звiдки пливе, куди простує. Але царевич, як i його старший брат, вiдповiдав погордливо: вiн, мовляв, царський син i нiхто не має права його про таке питати. Це дуже розгнiвило царя, й вiн звелiв царевича та його людей забити в кайдани й кинути до в'язницi, а все добро забрати до царської казни. Царевi слуги так i зробили.

Знову минув рiк. I вiд середнього сина нi слуху, нi духу, невiдомо, чи живий вiн, чи загинув. Тодi пiдступився до батька найменший син та й каже:
- I один мiй брат поїхав, i другий - та жоден не повернувся. Що будемо робити? Дайте й менi, тату, корабель, та грошей i коня, та кiлька слуг, подамся у свiт. Може, менi пощастить знайти цiлющу воду та братiв моїх розшукати.

Дав йому батько все, як i першим двом, i благословив у дорогу. I найменший син вирушив морем шукати цiлющої води своєму старому батьковi. Не день, не два вiн отак плив та й доплив до країни, де його обидва старшi брати у в'язницi свiтом нудили. Тiльки царевич причалив до берега, тамтешнiй цар одразу послав своїх посланцiв, щоб вони покликали його в палац.

Коли вiн прийшов до царя, той почав так само, як i старших братiв, розпитувати його про те, хто вiн, звiдки пливе, куди простує. А царевич спокiйно й чемно пояснив, що батько в нього старий та немiчний, не чує й не бачить добре. I йому, тобто батьковi, приснився сон, що десь у свiтi є мiсто, а в ньо...
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Брехні на три дні txt скачати, читати Брехні на три дні jar скачати, читати Брехні на три дні fb2 скачати, читати Брехні на три дні epub скачати, читати Брехні на три дні doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено