Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Батько та син

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Одного разу йшов батько з сином з ярмарку. Наторгували вони знатно, поверталися до рідного села. І ось, проходячи повз сусідське село, побачили далеко в полі корову.

- Батько, - каже син, - давай візьмемо цю корову собі. Заб'ємо, наробимо ковбаси, поїмо свіжини.

- Ні, - відповідає батько, - це корова чужа, а чуже брати негаразд. Добра з того не буде.

Але син не здавався і все наполягав. Тоді батько не витримав і погодився. Однак запропонував зробити так - він пройде через село, як ні в чому не було, а син нехай з коровою обійде село крегом навколо, щоб ніхто його не бачив.

Так і зробили.

Син прийшов додому, забив корову, освіжував. Тут і батько добрався. Син здивувався, що батько затримався (адже йшов навпростець, повинен був швидше дістатися), але не став про це запитувати, бо дуже хотів мясця відвідати.

Сіли вони до столу, а батько говорить, мовляв, давай зміримо, наскільки у нас шиї потовщають з мяса цієї корівки. Взяли мірку заміряли. Приступили до їжі.

Батько їсть спокійно, не поспішаючи, а син ковтає величезними шматками. Батько сидить вільно, а син - як на голках, від кожного скрипу здригається.

Так і їли. Коли закінчили, батько запропонував синові ще раз виміряти шиї. Виміряли. Виявилося, що у батька шия погладшала, а в сина - схудла.

Син здивувався, каже, мовляв, чому так?

- Тому, - відповідає батько, - що ти м'ясо крадене їв.

- Але ж і ти теж!

- Е, ні, - посміхнувся батька. - Я їв м'ясо куплене. Зайшов у село, дізнався, чия корова і купив. Тому в тебе шия схудла, а в мене - погладшала....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Батько та син txt скачати, читати Батько та син jar скачати, читати Батько та син fb2 скачати, читати Батько та син epub скачати, читати Батько та син doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено