Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Багатир байкал

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

У старі часи могутній Байкал був веселим і добрим. Міцно любив він свою єдину дочку Ангару.

Вродливіше за неї не було на землі.

Вдень вона - світліша за небо, вночі - темніша за хмару. І хто б не їхав мимо Ангари, всі милувалися нею, всі славили її. Навіть перелітні птахи гусаки, лебеді, журавлі спускалися низько, але на воду сідали рідко. Вони говорили:

- Хіба можна світле чорнити?

Старий Байкал беріг дочку більше свого серця.

Одного разу, коли Байкал заснув, кинулася Ангара бігти до хлопця Єнісея.

Прокинувся батько гнівно сплеснув хвилями. Піднялася люта буря, заголосили гори, ліси, почорніло від горя небо, звірі в жасі розбіглися по всій землі, риби упірнули на саме дно, птахи понеслися до сонця. Тільки вітер вив та біснувалося море-багатир.

Могутній Байкал ударив по сивій горі, відламав від неї скелю і кинув услід утікачці.

Скеля впала на саме горло красуні. Молилася синьоока Ангара, задихаючись і ридаючи, стала просити:

- Батько, я вмираю від спраги, пробач мене і дай мені хоч одну крапельку води...

Байкал гнівно крикнув:

- Я можу дати тільки свої сльози!..

Сотні років тече Ангара до Єнісею водою-сльозою, а сивий і самотній Байкал став похмурим і страшним. Скелю, яку він кинув услід дочці, назвали люди Шаманським каменем. Там приносилися Байкалу багаті жертви. Люди говорили: "Байкал розгнівається зірве Шаманський камінь, вода хлине і заллє всю землю"
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Багатир байкал txt скачати, читати Багатир байкал jar скачати, читати Багатир байкал fb2 скачати, читати Багатир байкал epub скачати, читати Багатир байкал doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено