Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Баба з чортом воює

Казки/
рейтинг 0 (всього голосів: 0)

Опис книги:

Жила на світі одна старенька баба. Жила вона сама, бо сини давно поженилися, дочки повіддавалися. Але баба була дуже хитра і мудра, жила справедливо, ніколи нікого не скривдила, нікого не обманула в своєму житті й ні від кого нічого не вкрала. В один час прив'язався до неї чорт, який перетворився в легіня, і став біду городити. Була в баби коза. Прийшов той леґінь і став гратися з козою, потім схопив її за хвіст і відірвав хвіст бабиній козі. Відтоді кози з короткими хвостами. Баба розсердилася і чорта попереджає:

— Якщо ти будеш мені біду робити, я ще в житті нікому лиха не зробила, а тобі зроблю.

А чорт стоїть і сміється.

Тоді баба взяла свяченої води і бризнула на легіня. А він як зареве, як запищить і давай тікати від баби та кричати :

— Почекай, вечором я прийду і розрахуюся з тобою!

Вечором баба позакривала всі вікна, двері, щоб той чорт не міг забратися до хижі. А давно комини були горожені із жердя, а не муровані з цегли. Баба взяла й поклала під комином котел з кип'ятком.

Як стемніло, чорт прийшов, посіпав дверми, а двері закриті, пішов до вікна — там теж не може зайти до хати. Він зразу подумав собі: «А я залізу в комин». І почав лізти в комин.

Там не вдержався на жердях і бехнув собою в котел з кип'ятком. Баба почула, що чорт пищить,— і качулку в руки. Що кип'яток пече чорта в котлі, а баба ще до того й качалкою плющить по голові та по ребрах. Ледве чорт з котла вимотався, і в двері та тікати; кричить на дворі:

— Бабо, оголошую тобі війну, завтра будемо воювати!

А баба говорить: — Будемо воювати, чорт би тебе забрав із чортом, але через пліт. Ти з того боку, а я з двора.

На другий день чорт узяв огняні вила і приходить до баби воювати. А баба пішла до коваля, взяла собі довге залізо, загострила його на кінці і зробила собі рожен. Настав день, і війна почалася. А плоти були горожені із жердя. Чорт як розбіжиться із своїми вилами, застромить у пліт і далі нічого зробити не може. А баба крізь пліт рожном як почала штрикати чорта і все влучить у нього. Чорт близько прибіжить з вилами, а баба чорта в черево, плечі, груди — то все проб'є рожном, бо рожен крізь пліт проходить, а чорт як ударить вилами, вони застрянуть у пліт і далі не йдуть. Так вони воювали цілий день. У чорта все тіло було поранене, попробиване, лиш кров із нього цяпала, а бабі не хибило нічого.

І так чорт змушений був здатися, і баба виграла війну.

Недарма кажуть, що бабу й чорт не змудрув....
[переглянути текст повністю]

Скачати книгу:

скачати, читати Баба з чортом воює txt скачати, читати Баба з чортом воює jar скачати, читати Баба з чортом воює fb2 скачати, читати Баба з чортом воює epub скачати, читати Баба з чортом воює doc

Сучасні технології дозволяють вмістити на маленькому девайсі багато електронних книг і читати їх практично в будь-якому місці будь-коли. Для того щоб насолоджуватися літературним твором не потрібно більше шукати книги по бібліотеках, достатньо просто заглянути в інтернет і завантажити необхідний текст. На сайті зібрана література у форматах: jar,jad,txt,fb2,epub,doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). jar (Java ARchive) - це архівний файл, який можна використовувати в мобільних телефонах. В такому архіві можна закачати на телефон ігри, програми та книги. fb2 (FictionBook) - це формат електронних текстів у вигляді XML-документів, в яких кожен елемент і атрибут описується заздалегіть визначеним тегом. Правильно підготовлений електронний текст у форматі FictionBook містить в собі всю необхідну інформацію про книгу - структурований текст, ілюстрації, назву, рік видання, інформацію про автора. EPUB ( книга ) - це ZIP-файл, стиснутий особливим чином. Усередині цього архіву файли вмісту (у форматі XHTML), додаткові файли ілюстрацій, шрифтів і т. д., і обов'язкові допоміжні файли, які стандарт EPUB вимагає для опису книги.

Завантаження тексту...
Зачекайте будь ласка.
Не читайте з монітора комп'ютера, бережіть очі! Придбайте книгу, підтримайте автора та видавництво
[прибрати закладку]
[зробити закладку]

Дії з книгою

• Додати тег
додати

Після затвердження модератором тег з'явиться в списку тегів
• Додати до списку
додати

Додано до списку!
• Додати цитату
копіювати додати

Цитату збережено