Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Великобританія - лідер за кількістю випущених нових книг

Великобританія - лідер за кількістю випущених нових книг

Статистика за кількістю нових найменувань книг, випущених в різних країнах, була опублікована Міжнародною асоціацією видавців (IPA). У звіті йдетьсся про те, що чемпіонами в цьому році стали британські видавці: на 1 млн людей у Великобританії вийшло 2875 нових найменувань. На другому місці - Тайвань з відривом більш ніж на 1000 найменувань на мільйон населення країни.

 

В абсолютних цифрах за кількістю виданих нових книг вже котрий рік лідирує Китай: в Піднебесній випущено більше 444 000 найменувань. На другому місці - США з результатом 304 912 нових книг, на третьому - Великобританія (близько 184 000 найменувань).

 

По виручці з експорту книг Великобританія випередила США цього року, вийшовши в лідери ринку з результатом в 1,5 млрд. Євро, тоді як Вашингтон зміг виручити лише 1 млрд., Хоча і збільшив показник на 7,2% в порівнянні з минулим роком . Лідерство британських видавців пояснюється не тільки поширеністю англійської мови, але і креативністю, інноваційністю та значною силою видавничого бізнесу, зумовленої історичними традиціями.

Зачекайте будь ласка...