Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Складено рейтинг найбагатших письменників світу

Складено рейтинг найбагатших письменників світу

За минулий рік (з червенья 2012 року по липень 2013 року) Леонард заробила на своїх книгах $ 95 млн. З них $ 5 млн письменниці приніс продаж прав на екранізацію трилогії, яка, за чутками, вийде на екрани в серпні 2014 року. Е.Л. Джеймс також побила історичний рекорд зі швидкості продажу книг: за перші вісім місяців продажів у США «50 відтінків сірого» були розпродані тиражем більше 70 млн екземплярів.

 

На другому місці рейтингу за версією журналу Forbes виявився лідер минулого року, американський письменник Джеймс Паттерсон. Його дохід за рік склав $ 91 млн. Він відомий серією трилерів про психолога Алекса Кросса.

 

Замикає трійку автор «Голодних ігор» Сьюзен Коллінз з доходом в $ 55 млн. Таку суму Коллінз принесла популярність не стільки підліткових романів у стилі фентезі, скільки їх екранізацій. Восени в кінотеатрах вийде фільм по другій частині трилогії Коллінз.

 

У першу п'ятірку також увійшли популярний телеведучий і автор історичних романів «Убити Лінкольна» і «Вбити Кеннеді» Білл О'Рейлі ($ 28 млн) і авторка більше 120 книг - в основному любовних романів - Даніела Стіл ($ 26 млн). Слідом ідуть Джефф Кінні ($ 24 млн), який прославився серією дитячих книг «Щоденник слабака» (в 2013 році світ побачить вже восьма книга), і авторка детективів про пригоди колишньої продавщиці дамської білизни Стефані Плам Джанет Іванович ($ 33 ​​млн).

 

На восьмому місці Нора Робертс, на дев'ятому - Ден Браун. Топ-10 замикає Стівен Кінг. Останні 12 місяців не були особливо прибутковими для письменника: його дохід за рік скоротився майже вдвічі, до $ 20 млн.

Зачекайте будь ласка...