Виберіть автора за першою буквою його прізвища


5 цікавих фактів про книги

5 цікавих фактів про книги

1. Коли використання електронних книг дійсно зручно

Буддійська Біблія спочатку була викарбувана на 729 табличках білого мармуру. Кожна табличка близько 8см в ширину і 10см в висоту. Спробуйте поносити в сумочці.

 

2. Величезна бібліотека 

Бібліотека Конгресу (Вашингтон, США) містить 28 мільйонів книг і має більш ніж 800 кілометрів стелажів. Якщо їхати зі швидкістю 100 км/год потрібно вісім годин щоб "переглянути" кожну книгу.

 

3. Людям подобаються детективи

Хто автор кращого бестселера всіх часів? - Агата Крісті. З 1920 року її книг було продано більше мільярда копій англійською мовою, і ще мільярд більш ніж 45 іншими мовами.

 

4. Працьовитий письменник

Хороший результат для автора якщо він видає дві книги на рік. В 1986 - 1996 роках бразильський письменник Хосе Карлос Ріокі Де Алпоім Іну опублікував 1058 романи в жанрі наукова фантастика, вестерн і трилер.

 

5. Моторошний По

Едгар По писав про смерть та інші темні, моторошні речі. Його життя саме по собі є досить темною історією. Він написав оповідання в 1838 році, під назвою "Оповідь Артура Гордона Піма". За сюжетом в аварії корабля вижили четверо. Не маючи їжі, вони вирішують з'їсти одного з них за жеребом - і цією жертвою став Річард Паркер. У 1884 році затонула реальна яхта, і так само вижили чотири людини на одній шлюпці. Вони навряд чи читали ту розповідь, але в підсумку з'їли юнгу, якого звали Річард Паркер.

Зачекайте будь ласка...