Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Google провів літературне дослідження

Google провів літературне дослідження

Компанія Google, яка,  має доступ до всієї інформації світу, підрахувала, скільки на планеті існує книг. Тобто не самих фізичних обкладинок , адже у одного роману тираж може досягати декількох мільйонів , а саме кількість створених одиниць творчості чи науки. У підсумку цифра вийшла не такою вже й великою - трохи не дотягує до 130 мільйонів книг.

На цьому Google свої дослідження в книжковому світі не закінчив. Він представив кілька книжкових рейтингів, у яких книги змагалися за звання найдревнішої , найдорожчої , найпопулярнішої і ще багато інших най-най . Так , найдавнішою книгою у світі є невеликий сувій папірусу Пріссом , створений понад 5 тисяч років тому. Сувій знайшли в одній з єгипетських пірамід. Здивувало археологів те, що в свитку не було якогось нудного переліку законів або біографії фараона - автор просто описав , як йому не подобатися молодь. Він назвав її ледачою , невихованою і стурбованою . Дивно, але через 5 тисяч років молодь не змінилася ...

У ТОП -3 найпопулярніших книг усіх часів і народів увійшли Біблія, цитатника Мао Цзедуна і «Володар кілець» Толкієна. Цікаво, що трилогія Джона Толкієна за популярністю обійшла Коран і ще безліч релігійних творінь , які були створені на сотні років раніше популярного фентезі.

Зачекайте будь ласка...