Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Читання книг - шлях до свободи

Читання книг - шлях до свободи

Відбування терміну у в'язниці тепер залежить від читання книг. Бразильські ув'язнені зможуть скоротити свій термін, читаючи книги.

 

Відповідний закон був опублікований в офіційній державній газеті Diario Oficial da Uniao. Програма отримала неофіційну назву "Спокута через читання". Вона буде реалізовуватися в чотирьох федеральних в'язницях Бразилії.

 

За кожну прочитану книгу термін ув'язненим скоротять на чотири дні, при цьому в рік будуть враховуватися до 12 книг. Таким чином, ув'язнені зможуть скоротити свій термін на 48 днів кожен рік.

 

Ув'язнені зможуть вибирати між художніми книгами, філософією та науковими працями, якими володіє тюремна бібліотека. На читання однієї праці відводиться від 21 до 30 днів. Після прочитання ув'язнені повинні написати есе, яке оцінюватимуть експерти, які працюють у в'язницях. У тому випадку якщо злочинця упіймають на плагіаті або списуванні, його позбавлять права брати участь у цій програмі.

 

У в'язницях також будуть проходити семінари з читання.

 

У бразильських в'язницях і раніше скорочували термін, якщо ув'язнений вчився. Однак, це перший закон, що встановлює співвідношення між прочитаними книгами і кількістю днів, на яку буде скорочено термін. Всього в бразильських в'язницях сидять близько 513 тисяч осіб, з них, за даними на 2005 рік, 70 відсотків не отримали середньої освіти.

Зачекайте будь ласка...