Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Чому читання вголос дітям корисне

Чому читання вголос дітям корисне

Педіатри і вчені з американського штату Огайо провели масштабне дослідження. Об'єктом вивчення стало "традиційне" читання дітям казок.

 

Результати експерименту в черговий раз підтвердили, що читання книги вголос - найкращий спосіб розвитку кожного малюка. Сучасний світ пропонує батькам різноманітність гаджетів і можливостей вивчення світу, але саме прочитана на ніч мамою казка чи обідні посиденьки з книгою у виконанні батька найкраще впливають на організм їх чада.

 

Підсумок дослідження стане поштовхом до популяризації "традиційного" читання, більш тісного контакту між батьками та їхніми дітьми. Адже вчені точно встановили, що для хлопців такий вид дозвілля не лише цікавий і приємний, а й неймовірно корисний. Серед учасників експерименту у всіх спостерігалася підвищена активність ділянок мозку, що відповідають за читання і мову, а також за уяву і візуалізацію сприйняття світу. Такі процеси допомагають малюкам у віці від 3 до 5 років краще розмовляти, значно поповнюють словниковий запас, формують навички читання.

 

Постійне читання літератури - це один з найдієвіших способів інтелектуального і культурного розвитку дітей. Саме тому фахівці все частіше звертають увагу на такий спосіб проведення дитячого дозвілля, рекомендують відмовитися від сучасних технологій на користь книг.

Зачекайте будь ласка...