Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Аліса в реальному світі

Аліса в реальному світі

Всім добре відомі яскраві персонажі знаменитих дитячих казок, такі як: Крістофер Робін з казки про Вінні-Пуха, Аліса з країни чудес і Пітер Пен, але мало хто знає, що всі ці герої були не просто вигадані, а були створені, спираючись на особистості реальних дітей.

 

Аліса Ліддел - прототип «Аліси в країні чудес» з книги Льюїса Керролла. Дочка ректора Оксфордського університету. Чарльз Доджсон Доджсон (працював під псевдонімом Льюїс Керолл) був близьким другом їхньої родини, часто гуляв з Алісою та її сестрами, розважаючи дівчаток казкою, яку він придумував на ходу. Пізніше на прохання Аліси Льюїс записав її і через два роки подарував їй рукопис з написом «Різдвяний подарунок дорогій дівчинці на згадку про літні дні». До рукопису додавалася фотографія Аліси, зроблена ним самим.

 

Дружба з дівчинкою була безневинною, хоча батьки Аліси розповідали, як одного разу Керролл звернувся до них з проханням дозволити йому просити її руки, коли вона подорослішає.

Вона прожила довге життя. Вийшла вдало заміж, народила трьох синів, двоє з яких загинули в час Першої світової війни.

 

Після смерті чоловіка в 1926 році, Аліса, щоб оплатити комунальні рахунки, виставила на аукціон подарований їй Доджсоном рукописний примірник «Аліси», який був проданий на Сотбісі за 15 400 фунтів.

Зачекайте будь ласка...