Виберіть автора за першою буквою його прізвища


Чому не рекомендується читати і слухати музику одночасно?

Чому не рекомендується читати і слухати музику одночасно?

Ті люди, які люблять читати книги і слухати при цьому музику, чинять не зовсім правильно. Проблема полягає в тому, що ці два заняття одночасно не зможуть принести багато користі, і музику не буде прослухано в нормальних умовах, і прочитане не буде засвоєно.



Мозок буде змушений працювати над двома процесами, вловлювати музику і засвоювати літературу. Йому доведеться постійно відволікатися від одного процесу до іншого. Багато людей помиляються, думаючи, що головна роль належить читанню, а музика потрібна для створення фону.



Насправді ці процеси мають рівний пріоритет. Якщо Ви відволікаєтеся на знайому мелодію або вслуховуєтесь в малознайомі слова, тим самим відволікаючись від читання, то засвоєння прочитаного тексту ускладнюється.



Під час одночасного читання і прослуховування музики відбувається перевантаження мозку, вимушеного одночасно брати участь у двох різних процесах .



Для отримання користі, задоволення, і заради уникнення головного болю бажано розділяти ці заняття. Вченими доведено, що коли увага відсутня, то сповільнюється читання, знижується розуміння і запам'ятовування тексту. Коли Вашу увагу відволікають сторонні звуки або музика, знижується мотивація до читання, ускладнюється розуміння прочитаного, в результаті доводиться читати або цілий текст або його уривок знову і знову.



Таким чином, якщо Ви бажаєте досягнути прискорення темпу читання  дуже важливо тренувати концентрацію і створювати умови, які знизять або усунуть об'єкти, що відволікають увагу, в тому числі і музику.

Зачекайте будь ласка...